Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pucali na hdz-ovce

Masten: Još mi se noge tresu, ja sam ih slao da lijepe plakate

HDZ
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
16.05.2013.
u 11:20

Osumnjičeni 69-godišnji V. S. doveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Kaže da je pucao jer je mislio da su dečki kriminalci te tvrdi da to nema veze s politkom.

Da politika nije med i mlijeko, a može biti i za život opasna, uvjerila su se trojica mladih HDZ-ovaca iz Samobora koji su u noći sa srijede na četvrtak, nešto poslije ponoći, za dlaku izbjegli metke 69-godišnjaka iz Konšćice kod Samobora.

– Fakat sam se us... k'o grlica. Ono, iznenada, izađem iz auta lagano, uzmem zadnji plakat u 00.04. Stavljam ga na stup, zabijem, vraćam čekić u gepek i u tom trenutku čujem kako povlači okidač. Bam! Opalil' je prvi metak. Vidim bljesak, potrčim, skočim u auto, a on dotle ispali drugi metak – ispričao je u dahu Tomica Terihaj (23).

Za upravljačem je sjedio Martin Komes (25) koji je, kaže Terihaj  brzo dao gas. Što bi bilo da nam je auto stao, da je nekom pozlilo, pita se.

Najviše ga je začudilo, kaže, što je muškarac odmah počeo pucati, bez upozorenja.

– Ni dobra večer, dečki, kaj delate. Ništa... Odmah je repetirao – čudi se Terihaj. 

– Mislim, niti je to bio njegov stup, niti smo bili u njegovu dvorištu. O čemu mi pričamo? Fala dragom bogu, nikom se nije niš' dogodilo. 

Od krhotine betonskog stupa manje je oštećen parkirani osobni automobil Citroen C4 zagrebačkih registarskih oznaka.

S njima je bio i Anton Beljak (23) koji je isprva pomislio da je riječ o šali ili, u najgorem slučaju, petardi. No, onda je vidio da muškarac preko puta ceste u ruci drži oružje.

– Sagnuo sam glavu iza sjedala, za svaki slučaj – kaže objašnjavajući da postavljanje plakata uglavnom nije opasan posao. Rade noću jer tada imaju najviše vremena, a dosad nije imao neugodnih iskustva, kao što se znalo događati njegovim prijateljima. 

Uhićeni muškarac u policiji se, doznajemo, branio da pucnjava nema veze s politikom ni plakatima. Mislio je, kaže, da su dečki kriminalci pa je zapucao prema njima. Ispalio je pet hitaca te ga terete za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Za oružje koje je moglo biti kobno za trojac iz HDZ-a koji, kako kažu, s ponosom ističu stranačku pripadnost, osumnjičeni V. S. ne posjeduje dozvolu.

HDZ oštro osuđuje

Potpredsjednik HDZ-a Dražen Bošnjaković najoštrije osuđuje pucnje na članove Mladeži HDZ-a dok su tiho lijepili plakate.

– Izbori nisu vrijedni ovakvog ponašanja, može netko voljeti ili ne voljeti HDZ, ali zna se kako se to rješava u demokratskim zemljama u nedjelju na izborima. Naša mladež nikome ništa nije napravila i želimo pozvati sve da izbori prođu u demokratskom ozračju, a od svih državnih tijela tražimo da sukladno zakonu počinitelj bude procesuiran i da mu bude izrečena kazna.

Predsjednik gradskog odbora HDZ-a Samobor Tomislav Masten rekao je da mu se još uvijek tresu noge od ovoga događaja jer je upravo on tu i još četiri ekipe jučer poslao da lijepe plakate. Naglasio je da su to mladi ljudi, neki od njih imaju i male bebe te je pozvao sve na toleranciju.

– U Samoboru je atmosfera naelektrizirana. Ne znam zašto je tako, a ne znam ni zašto aktualna gradska vlast to radi. Ispada da šaljemo ljude da se bore za vlastiti život – kazao je Masten. Na pitanje zašto optužuje politiku za ovo kad je policija rekla da je muškarac mislio da su oni lopovi, odgovorio je:

– Ne mogu prihvatiti činjenicu da netko od ljudi koji prolaze ispred njegove kuće misli da su lopovi. Teško mi je misliti da netko preko puta ceste može biti lopov, a ovo i nije izolirani slučaj, već je poznato da se u Samoboru ljudima koji rade u gradskim poduzećima prijeti da ne glasuju za HDZ jer će ostati bez posla. 

Jedan od napadnutih mladića Martin Komes rekao je da su on i kolege lijepili plakate ne izazivajući nikoga.

– Mi samo zastupamo svoje interese i ideale, tako smo i sinoć u tišini lijepili plakate i bez upozorenja bili zasuti rafalnom paljbom – kratko je prokomentirao Komes koji kod kuće ima četveromjesečno dijete.

Član predsjedništva Mladeži HDZ-a Tvrtko Lovrić oštro je osudio ovakve napade, koje je nazvao oblikom liberalnog fašizma te ohrabrio sve mlade da nastave zastupati svoje stavove.

>>Mladež HDZ-a: Nađite počinitelje gnjusnog čina na Cvjetnom!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije