Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad na volonterku

Mladež HDZ-a: Nađite počinitelje gnjusnog čina na Cvjetnom!

štand (1)
"U ime obitelji"
15.05.2013.
u 15:27

Na zahtjev za raspisivanje referenduma o definiciji braka danas se potpisao i predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Mladež HDZ-a reagirala je na jučerašnji incident na Cvjetnom trgu u Zagrebu gdje je nepoznati počinitelj "zapaljivim predmetom napao štand na kojemu su se prikupljali potpisi" za raspisivanje referenduma o unošenju odredbe u Ustav prema kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

"Tom prilikom jedna je volonterka zadobila opekline, a plamen je zahvatio promidžbene plakate i bicikle koji su se nalazili u blizini", pišu iz HDZ-a. "Smatramo da su ovakvi događaji izravni napadi na demokratsko pravo svakog pojedinca i udruge da participira u društvenom i političkom životu te shodno tomu tražimo najhitriju reakciju nadležnih institucija u pronalaženju i kažnjavanju počinitelja ovog gnjusnog čina", dodaju iz Mladeži HDZ-a.

"Tražimo primjerenu reakciju i osudu cjelokupnog državnog vrha"

"Demokratsko je pravo svih naših građana da se izjasne o svim važnim društvenim i političkim pitanjima te da aktivno sudjeluju u demokratskim procesima. Stoga ovom prilikom tražimo primjerenu reakciju i osudu cjelokupnog državnog vrha, predsjednika, premijera i predsjednika Sabora kao i istaknutih predstavnika udruga civilnog društva da bi zajedničkim snagama maknuli mržnju, netoleranciju i nasilje s naših ulica, kao što je i primjereno zemlji koja je na pragu ulaska u zajednicu europskih država", zaključuju iz Mladeži HDZ-a.

Upozoravaju i da je smo od samog početka prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma svjedoci "neviđenih verbalnih i fizičkih napada na volonterke i volontere građanske inicijative 'U ime obitelji'.

"Napadače tretirajte kao osobe koje ometaju izborni proces"

O napadu je priopćenje poslala i Obiteljska stranka koja traži da se napadače tretira kao osobe "koje ometaju izborni proces, a one koji uništavaju ili oštećuju isprave kao osobe koje uništavaju izborne isprave". U priopćenju koje potpisuje predsjednik Obiteljske stranke Mate Knezović stoji kako su u hrvatskom društvu neprihvatljivi "Fizički napadi na mjesta koja su određena za prikupljanje potpisa za referendum Građanske inicijative 'U ime obitelji' te na volontere".

"Oni su dokaz da su državne vlasti, većina medija i tzv. udruge za zaštitu ljudskih prava i druge pro genderističke udruge stvorili ambijent u kojem je i nasilje prihvatljivo", pišu iz Obiteljske stranke te dodaju kako su to napadi na izborni proces. "Pozivamo nadležna tijela, a osobito policiju, da posebnu pozornost posveti skupinama od kojih bi mogle dolaziti organizirane i nasilne aktivnosti u ometanju hrvatskih državljana u slobodnom iskazivanju svoga mišljenja i uvjerenja te da jamče sigurnost volonterima i potpisnicima", zaključuju iz Obiteljske stranke.

Hrg se potpisao za referendum

Za raspisivanje referenduma danas se potpisao i predsjednik HSS-a Branko Hrg. "Predsjednik HSS-a podupire građansku inicijativu 'U ime obitelji' koja prikuplja potpise za raspisivanje referenduma koji bi u Ustav RH unio definiciju braka kao zajednice muškarca i žene te je poslana preporuka u HSS-ove županijske organizacije da podupru ovu inicijativu", izvijestili su iz HSS-a.

"Predsjednik Hrg podršku inicijativi svojim potpisom dao je uoči Međunarodnog dana obitelji, na Strossmayerovom trgu u Križevcima. Podržavši ovu inicijativu, predsjednik i njegovi suradnici svojim su se potpisom jasno odredili za očuvanje tradicionalnih vrijednosti društva i temelja obitelji", zaključuju u priopćenju iz HSS-a.

>>Na štand bacili zapaljivi predmet, volonterka lakše opečena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije