Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Martić ‘95.: Bombardirali smo sve njihove gradove

Milanu Martiću i Milanu Čeleketiću sudi se u odsutnosti na sudu u Zagrebu
01. lipnja 2016. u 08:00 2 komentara 828 prikaza
raketiranje Zagreba
Foto: Marko Prpić/Pixsell

– Ovo što je Hrvatska napravila prema nama, radi se o zločinu koji je potpomognut stranim silama Njemačkom i Amerikom. Jedna bitka ne znači izgubljen rat. Za ovo što je Tuđman napravio mi smo bombardirali sve njihove gradove, Zagreb i jučer i danas, Sisak. Ako budu dalje to radili, tući ćemo i dalje njihove gradove, evo već su molili da prestanemo gađati Zagreb.

A nisu napali samo ovdje već i u Dalmaciji i u Lici. Liku smo oslobodili, a s Velebita smo skinuli njihove snage.... – čulo se jučer u sudnici zagrebačkog Županijskog suda na početku suđenja Milanu Martiću i Milanu Čeleketiću zbog raketiranja Zagreba, Jastrebarskog i Karlovca u svibnju 1995.

Navedene riječi izgovorio je Milan Martić nakon akcije Bljesak, kojom su početkom svibnja 1995. hrvatska policija i vojska oslobodile zapadnu Slavoniju. Martić te riječi nije izgovorio u sudnici jer mu se sudi u odsutnosti pa je preslušana snimka njegova govora te su pregledane snimke snimljene nakon raketiranja, na kojima se vide mrtvi civili, oštećene zgrade... Poginulo je sedam civila, a 218 bilo je ranjeno.

Kik
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super akcije!

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Cro-Wolf
    Cro-Wolf:

    Pa srbi drugo nisu ni znali osim pucati na civile a od vojske u bjezali.

  • bijelocrveni:

    A danas su svi u SDP-u i pucaju drugim sredstvima.