Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raketiranje Zagreba

Martić ‘95.: Bombardirali smo sve njihove gradove

raketiranje Zagreba
Marko Prpić/Pixsell
01.06.2016.
u 08:00

Milanu Martiću i Milanu Čeleketiću sudi se u odsutnosti na sudu u Zagrebu

– Ovo što je Hrvatska napravila prema nama, radi se o zločinu koji je potpomognut stranim silama Njemačkom i Amerikom. Jedna bitka ne znači izgubljen rat. Za ovo što je Tuđman napravio mi smo bombardirali sve njihove gradove, Zagreb i jučer i danas, Sisak. Ako budu dalje to radili, tući ćemo i dalje njihove gradove, evo već su molili da prestanemo gađati Zagreb.

A nisu napali samo ovdje već i u Dalmaciji i u Lici. Liku smo oslobodili, a s Velebita smo skinuli njihove snage.... – čulo se jučer u sudnici zagrebačkog Županijskog suda na početku suđenja Milanu Martiću i Milanu Čeleketiću zbog raketiranja Zagreba, Jastrebarskog i Karlovca u svibnju 1995.

Navedene riječi izgovorio je Milan Martić nakon akcije Bljesak, kojom su početkom svibnja 1995. hrvatska policija i vojska oslobodile zapadnu Slavoniju. Martić te riječi nije izgovorio u sudnici jer mu se sudi u odsutnosti pa je preslušana snimka njegova govora te su pregledane snimke snimljene nakon raketiranja, na kojima se vide mrtvi civili, oštećene zgrade... Poginulo je sedam civila, a 218 bilo je ranjeno.

Komentara 2

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
08:52 01.06.2016.

Pa srbi drugo nisu ni znali osim pucati na civile a od vojske u bjezali.

BI
bijelocrveni
09:47 01.06.2016.

A danas su svi u SDP-u i pucaju drugim sredstvima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije