Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
97 umjesto 103

Manje linija od Savskog Marofa do Dugog Sela

'22.03.2010., Zagreb, Hrvatska - Na glavnom kolodvoru prigradski vlak napusta prvi peron. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
07.12.2012.
u 09:23

Broj prigradskih vlakova smanjio se zbog ukidanja subvencije Grada Zagreba za 2013.

Za oko 32 tisuće ljudi, koliko se dnevno koristi vlakovima prigradske željeznice, od nedjelje, 9. prosinca, bit će šest linija manje. Naime, promjenom voznog reda na relaciji Savski Marof – Dugo Selo, koji stupa na snagu u ponedjeljak, vozit će 97 linija, umjesto dosadašnjih 103.

– Broj prigradskih vlakova smanjio se zbog ukidanja subvencije Grada Zagreba za 2013. godinu te velikih troškova prometovanja vlakova koje neće biti moguće pokriti prihodima od prijevoza putnika – rekla je Mihaela Tomurad Sušec, šefica korporativnih komunikacija HŽ holdinga.

Broj linija neće se smanjiti u razdobljima kada najveći broj građana odlazi na posao ili u školu, ali će se linije prorijediti između 9 i 12 sati prije podne te u večernjim satima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije