Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Manja zarada ugostitelja upozorenje je da se domaći gost ne može “šišati”...

advent
Luka Stanzl/PIXSELL
11.01.2017. u 09:30

Glavni grad ima najbolji Advent u Europi sa savršenim receptom, ne smijemo dopustiti da nam ga “ukradu” oni koji na brzinu žele zaraditi

Fritule po dvadeset kuna.

Germknedla za 30 kn. Dvije kobasice i dva piva s ukupnim računom od 74 kune. Kuhano vino i po 15 kuna. Visoke cijene u kućicama na ovogodišnjem Adventu, čini se, Zagrepčane su naljutile do mjere da jednostavno nisu htjeli trošiti. Rezultiralo je to manjim prometom kod većine ugostitelja i to do 20 posto. Nikako se ne može reći da je bilo manje ljudi. Pokazuju to i najnovije brojke zagrebačke Turističke zajednice, koja je u prosincu zabilježila čak 33 posto više noćenja. Točno 145.298 turista prespavalo je od 1. do 29. prosinca, što je prilično visoka brojka. Vidjelo se to i po vikendima prije Božića, kada tramvaji nisu mogli voziti od Glavnog kolodvora do Trga bana Jelačića zbog “mora” ljudi koji su odlučili poći tom adventskom šetnicom. Htjeli su Zagrepčani uroniti u blagdansku bajku koju su im omogućili glavni organizatori, a s tisućama lampica, vijencima i mirisima koji podsjećaju na Božić grad je stvarno izgledao čarobno.

No uza svu masu koja se našla na Adventu ove godine, očito su najviše trošili stranci koji na odmoru gotovo ne gledaju na cijene. Problem su, smatraju ugostitelji, i kućice, kojih nikad nije bilo više. Gotovo dvjesto više nego lani našlo ih se na zagrebačkim ulicama. Raspoređene su i na nove lokacije – njih deset – za koliko se ove godine proširio Advent. No lokacije izvan središta grada jednostavno nisu bile prihvaćene, što se vidjelo po iznimno maloj cirkulaciji građana, pa se, primjerice, proširenje Adventa na Novi Zagreb, pokazalo gotovo neisplativim. A imali su jednako dobru gastronomsku ponudu kao i u centru grada. Ne treba razbijati glavu time zašto je to tako. Sada je potrebno, nakon 40 dana, podvući crtu, odmoriti se i razmišljati što učiniti da sljedeća godina bude još bolja.

Bez sumnje, glavni grad ima najbolji Advent u Europi sa savršenim receptom, odlučilo je tako 33.607 glasača. Samo ne smijemo dopustiti da nam ga “ukradu” oni koji na brzinu žele zaraditi.

Komentara 2

TV
tvrdapixa
17:55 11.01.2017.

Kao renomirani ugostitelj za iduću godinu predlažem da za Advent bude samo jedna kućica - i to MOJA!

DU
Deleted user
08:48 12.01.2017.

Strani hotelijeri vesele se dolasku skijaša iz Hrvatske: 'Kuhano vino je 3,5 eura i nitko ne postavlja pitanje da je skupo' Upozorenje je da se Hrvati vole “šišati” ali vani. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije