Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Manifestacija 'Budi rudar na jedan dan!' u Rudama kraj Samobora

Zabavni program počinje u 10 sati, a posjetitelji će moći posjetiti Rudnik sveta Barbara po promotivnoj cijeni od 20 kuna, a do 14 sati tamo će zateći i prave rudare.
04. listopada 2019. u 14:31 2 komentara 607 prikaza
Rudnik svete Barbare
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Budi rudar na jedan dan!" naziv je manifestacije koja se u nedjelju, povodom Dana europske baštine, održava u Rudama kraj Samobora. Zabavni program počinje u 10 sati, a posjetitelji će moći posjetiti Rudnik sveta Barbara po promotivnoj cijeni od 20 kuna, a do 14 sati tamo će zateći i prave rudare.

Kup grada Samobora u preponskom jahanju PROMO Kup grada Samobora u preponskom jahanju - najveća konjička priredba u regiji!

Najmlađi će se od 11 do 14 sati zabavljati na tradicionalnim radionicama, pa će, između ostaloga, naučiti izraditi anđela od perušine, ogrlice od kukuruza, ali i svladati vještinu izrade tradicionalnih oglavlja i frizura. 

Od 14 do 17 sati, pak, održava se rudarska igraonica Plavog bora s puno zabavnih igara i dječjom tombolom, a u suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i izv. prof. dr. sc. Martinom Skenderović Babojelić održat će se i prezentacija tradicionalnih sorti voća.

Nitko neće ostati ni gladan, jer će se spremati žganci s kiselim mlijekom i domaćim kruhom, rudarski gablec, krumpirove pole, gibanica i buhtli..., a tijekom cijelog dana kuhat će se i rakija koja će se moći degustirati.

COVID-19
Znanstvenici i stručnjaci o sve većem broju zaraženih: Ovo su tri mjere koje hitno treba poduzeti
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • tvrdapixa:

    Autorica ovog texta vjerojatno je malo nastradala u željezničkoj nesreći u Rudinama. Ako nije, onda na hitno doškolovanje u Vrapče

  • Avatar Sajko
    Sajko:

    Nisu "Rudine" nego Rude