Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIJARDE KUNA

‘Manhattan’ će dobiti i svjetsku atrakciju

Bandić sletio
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
14.03.2019.
u 11:12

Što je Burj Khalifa za Dubai, to će znamenitost “Grada u gradu”, kažu, biti za Zagreb.

“Voljeni Zagreb i cijelu Hrvatsku” pozdravio je iz Dubaija preksinoć preko društvenih mreža, a jučer, nakon povratka u Zagreb, gradonačelnik Milan Bandić ipak je zaključio da se Zagrepčani, a onda valjda i Hrvatska, kad to već ide “u đuture”, za detalje o njegovu putu u Ujedinjene Arapske Emirate moraju strpjeti.

Planovi sa strukom

– Sve ćete znati na vrijeme – rekao je Bandić u Zračnoj luci Franjo Tuđman na pitanje što se dogovorio o zagrebačkom “Manhattanu”, a nije želio komentirati ni fotografiju kojom se pohvalio na Facebooku i Instagramu, a koja ga prikazuje ispred najviše zgrade na svijetu Burj Khalife osvijetljene bojama hrvatske zastave upravo njemu u čast.

– Ne moram o tome ništa reći kad slika govori tisuću riječi – kazao je jučer gradonačelnik Bandić, a da je bila pun pogodak pokazali su i njegovi pratitelji na društvenim mrežama, koji su je “lajkali” u rekordnom broju i rekordnom brzinom. Otprilike istom onakvom kakvom se delegacija od sedam članova gradske uprave vratila s Bliskog istoka. Ondje su pročelnici i savjetnici s gradonačelnikom proveli ravno jedan dan jer su u Dubai stigli u ponedjeljak kasno navečer, a u Zagreb krenuli jučer rano ujutro. Posao su, međutim, obavili.

– Potpisan je načelni sporazum o suradnji, što zapravo znači da smo razgovarali o tome koje bismo korake provodili i što bi se otprilike radilo – kažu nam u Gradu, ističući da idejnog rješenja za prostor od milijun četvornih metara oko Velesajma još nema. Sve konkretne planove, uvjeravaju u gradskoj upravi, radit će u suradnji sa strukom, ali i Zagrepčanima. Kako kažu, cilj im nije ni s kim se svaditi, već realizirati projekt za koji vjeruju da će biti nezaobilazna turistička destinacija metropole u budućnosti.

– Planiramo podići vrijednost cijelog područja na kojem će se nalaziti “Grad u gradu” i mislimo da bi to mogao postati najkvalitetniji dio grada s komercijalnim i stambenim blokovima te zelenim površinama i javnim sadržajima – objašnjavaju nam na Trgu Stjepana Radića i dodaju da će svakako u “Manhattanu” biti planirana i određena znamenitost Zagreba. Ili, drugim riječima, nešto po čemu će naša metropola postati prepoznatljiva u svijetu baš kao što je Dubai prepoznatljiv primjerice po Burj Khalifi. A osim tog projekta poduzetnika Mohameda Alabbara, vlasnika tvrtke Eagle Hills, koji je i odabran kao investitor za “Grad u gradu”, zagrebačka je delegacija u Emiratima obišla i druga njegova ostvarenja.

Bitna je kvaliteta projekta

– Kao što gospodin Alabbar i sam kaže, sve što radi bolje je od onog prethodnog. U to smo se uvjerili i računamo da će baš to što će raditi u Zagrebu biti najbolje – kažu u Gradu i dodaju da se “Manhattan” bez investitora nikako ne bi mogao realizirati. Cijena od milijardu i pol kuna, koja je isprva spominjana, kažu, sigurno će u konačnici biti i veća, odnosno “Grad u gradu” mogao bi koštati i nekoliko milijardi, što se iz proračuna nikako ne može financirati. A na pitanje koji je točno interes emiratskog investitora u svemu tome, u Gradu kažu kako Mohamedu Alabbaru nije bitna zarada, već kvaliteta projekta koji radi, a u Zagreb želi investirati jer mu se grad jako svidio.

– Stalno je pričao samo o Zagrebu i Hrvatskoj – prepričavaju nam u gradskoj upravi, ističući da rokove za realizaciju “Manhattana” još ne znaju jer za bilo kakve radove suglasnost im prvo mora dati Gradska skupština, a mora se i izmijeniti Generalni urbanistički plan.

Plaće u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 11

IG
Igi125
12:46 14.03.2019.

Znaci delegacija na celu sa gradonacelnikom je otputovala u Dubai, tamo su potpisali nekakav sporazum o suradnji sa mogucim izvodacem radova da bi na kraju ispalo kako zapravo ne postoji nikakav plan o tome što bi se i kako gradilo. Tek se trebaju ishoditi dozvole Gradske skupstine, tek se treba mijenjati Generalni urbanisticki plan.... Osim posjete shoping cetru ne vidim nikakav drugi smisao ovog putovanja.

Avatar links
links
17:13 14.03.2019.

glavatog pavijana se mora moliti za izjavu o tome gdje će i kome će dati, potrošiti naš novac!!!Krasno

Avatar liquidsky
liquidsky
13:43 14.03.2019.

S Bandićem na čelu, sve je to monkey business.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije