Naslovnica Zagreb ZG Život

Mali kvartovski klub za koji znaju u cijeloj državi

Klub koji okuplja rekreativce, djecu i studente obilježio 70 godina postojanja.
21. svibnja 2019. u 14:23 0 komentara 1284 prikaza
NK Sava
Foto: Filip Kos/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Još davne 1947. godine skupila se grupa kvartovskih entuzijasta, strastvenih nogometaša, i osnovala svoj klub. Tako je Donji Jarun postao okupljalište domaćih ljudi i studenata.

Prestižno priznanje TripExpert proglasio Jarun najboljom atrakcijom

Kroz njega je do danas prošlo više od sedam tisuća ljubitelja “druge najvažnije stvari na svijetu”, a na njegovoj su travi svoje vještine brusili mnogi sada poznati igrači, ali i treneri, među kojima su i Ivan Đalma Marković, Franc Podvalej, Pero Dujmović, Rajko Magić, Tadija Orlović... Sada se zove NK Sava, a ovih je dana proslavio svoj 70. rođendan.

Godinama je ovaj kvartovski klub bio drugi dom za rekreativce svih dobi. Kako je vrijeme prolazilo, izmjenjivale su se generacije, a klub je rastao, pa danas NK Sava broji više od stotinu aktivnih sportaša.

NK Sava
1 / 8
NK Sava

– Klub ove godine zapravo obilježava 72 godine postojanja, ali smo bili u radovima pa nismo proslavili okrugli rođendan. Zato sada slavimo 70+ godišnjicu. Od nemogućih uvjeta, uz pomoć Grada, došli su do uređenih svlačionica, zgrada i dvorana energetski obnovljenih, sređenog igrališta... Donedavno je u našem klubu loptu naganjalo 40-ak djece, a sada ih je dvostruko više! – objašnjava J. Bajić.

sezona počinje 1. lipnja Želite se kupati na Jarunu ili Bundeku? Evo što je pokazala analiza vode!

Ovaj je nogometni klub potpunosti amaterski, pa se tako košenje trave, iscrtavanje crta na travnjaku, pranje dresova... obavlja volonterski, a svi su, ističu, poput velike obitelji.

Ni jedan igrač nije plaćen, a neki od njih istovremeno predstavljaju klub i vještinama uče nove generacije. A u klubu igraju svi – juniori, seniori, kadeti, limači... Ima i nekoliko djevojčica, koje igraju u ekipama s dečkima.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.