Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultura

Maković: Hranu na izložbi platili su čak 50.000 kuna!

bandic (1)
Tomislav Miletić/Pixsell
29.03.2011.
u 17:15

Za tisak naljepnica potrošeno 13.504 kune, a za štampanje kuverti oko 3000 kuna, nabrajao je Zvonko Maković, predsjednik Odbora za kulturu

Čak 50 tisuća kuna platio je Muzej za suvremenu umjetnost Ivić cateringu za hranu na otvorenju izložbe Aleksandar Srnec "Prisutna odsutnost". Tu cifru iznio je jučer Zvonko Maković, predsjednik Odbora za kulturu na sjednici Gradske skupštine kad se raspravljalo o Izvještaju rada kulturnih ustanova u 2009.godini.

-  To su ogromni novci, a nije se trošilo samo na catering već je i primjerice za tisak naljepnica potrošeno 13.504 kune ili za štampanje kuverti oko 3000 kuna - nabrajao je Maković. Nadodao je da Grad Zagreb za rad Muzeja za suvremenu umjetnost godišnje daje 20-ak milijuna kuna, a samo za održavanje sporne izložbe A.Srneca koja je održana od 17. siječnja do 14. veljače 2010. godine dao je 360 tisuća kuna.

Dogradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević rekla je pak da se kulturne ustanove čiji je osnivač Grad Zagreb ne financiraju samo iz gradskog proračuna već i iz drugih izvora.
- Grad financira programe u kulturnim ustanovama, a ne catering ili popratna događanja. Programska sredstva su strogo namjenska - rekla je Vukičević.
Ipak, priznala je da si ravnatelji ponekih kulturnih ustanova uzimaju previše autonomije i smatraju da ne trebaju nikome odgovarati.

Komentara 2

DU
Dudek
23:07 29.03.2011.

Ne troše svoj novac, rasipništvu i lopovluku kraja nema.

AM
amato
20:46 03.04.2011.

Pa nisu oni svete krave. Zašto ih ne smijene. Ima puno onih koji bi taj posao radili pošteno i savjesno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije