Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dovršenje radova

Luksuzni Ban Centar u Zagrebu - Pogled iz stana na katedralu

ban centar (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.07.2012.
u 10:22

U Ban Centru koristile su se napredne metode gradnje, prvi put primijenjene u Hrvatskoj. Primjerice, neuobičajeno je u hrvatskoj arhitekturi pročelje od posebnog stakla.

Gradnja Ben Centra, jednog od najskupljih i najluksuznijih stambeno-građevinskih projekata u Zagrebu, gotovo je pri kraju. Veći dio fasade je gotov, zgrada bi trebala biti zgotovljena na jesen, a kupci se useliti krajem godine. Od 66 stanova prodano je 20 posto, a za ostatak vlada velik interes, kažu iz Stipić Grupe, investitora sa Zagrebačkom bankom, tvrtkom Reinvest i IGH-om, objedinjenih u Centar Gradski podrum. U zgradi će na posljednja dva od šest katova biti pet dvoetažnih stanova od 300-tinjak kvadrata. Najmanji stanovi su garsonijere od 34 kvadrata, a cijena je po kvadratu, ovisno o veličini, od od 5200 do 6500 eura. U tri od pet dvoetažnih stanova ugrađen je i bazen.

Kombinirati bazen ili vrt

Ipak, iz Stipić Grupe nisu željeli otkriti je li neki od tih stanova i prodan.

– Stanar može umjesto bazena posaditi vrt. Taj dio je izvan stana pa je pogodno mjesto i za takav hobi – objasnio je Svebor Andrijević, uz Senku Dombi i Otta Barića projektant zgrade.

Ističe da su se u Ban Centru koristile napredne metode gradnje, prvi put primijenjene u Hrvatskoj. Primjerice, neuobičajeno je u hrvatskoj arhitekturi pročelje od posebnog stakla, tzv. clear glassa, iz kojeg je izvučena boja, pa zgrada izgleda potpuno bijela, a sjeverno pročelje zrcali pogled na katedralu i život ulice. I stanovi su maksimalno ostakljeni i nemaju zidova, pa stanari mogu uživati i u pogledu na zvijezde kroz stakleni krov. – Instalacije smo ugradili uz rubove stanova, pa onaj tko se useli može preuređivati, može i spojiti dva stana, ili jedan dio drugog stana pripojiti svom – kaže Andrijević.

Inteligentno upravljanje

Svi stanovi opremljeni su tzv. inteligentnim sustavom upravljanja pa će stanar moći podesiti temperaturu preko iPada ili iPhonea, povezanih s klimom.

Na prvoj podzemnoj etaži i prizemlju bit će trgovine i ugostiteljski sadržaji, na prvom katu poslovni prostori. Prizemlje zgrade bit će i prohodno, pa će Cesarčeva i Kurelčeva ulica biti spojene šetnicom koja će voditi kroz vrt i dječje igralište. Na pet podzemnih etaža bit će 298 parkirnih mjesta, većina je za stanove i lokale, a 40 posto je za prodaju.

Komentara 40

PE
pelinkovac
10:54 21.07.2012.

Zgrada je napravita od posebnog stakla zato je najbolja??hahaha...ee niste vi jos svjeta obisli dragi moji rvacki arhitekti...ako bude zgrada izgledala kao zubi od ove arhitektice onda ce stvarno biti posebni...

IS
isuskristkomunist
11:15 21.07.2012.

Kvadrat 5000 eura. Hahahaha....To se isplati eventualno ako kupis 1 kadrat i onda na njemu proizvodis kokain.

LI
liskovaca
10:52 21.07.2012.

kakva glupa reklama! Velika potražnja a prodano kao 20% stanova! HAHAHAHAHA! Nadajte se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije