Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Luka Modrić javio se videolinkom, na otvorenju bio i legendarni Predrag Mijatović

– Plazma Sportske igre mladih najljepša su sportska priča i ponosan sam što sam njezin dio. Želim vam da se lijepo družite i uživate u igri jer je to smisao sporta – poručio je iz Madrida kapetan vatrenih.
16. travnja 2019. u 23:42 2 komentara 686 prikaza
Zagreb: Svečano otvorene 23. Sportske igre mladih
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Igraj, moja Hrvatska, kad te vidim ja, srce mi gori, srce mi gori – pjevalo je uz popularne Zaprešić Boyse više od osam tisuća djece i mladih na današnjem otvaranju 23. izdanja Plazma Sportskih igara na Trgu bana Jelačića. Svečanim paljenjem plamena početak najveće takve manifestacije u Europi označili su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, zamjenik državne tajnice Središnjeg ureda za šport Krešimir Šamija, predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon i čelnik Igara Zdravko Marić, a osim rijeke sudionika, okupilo se i mnogo gledatelja te navijača koji su pratili natjecatelje. Na turniru u graničaru, primjerice, na kojemu se okušao i osmogodišnji Filip Krček.

Luka Modrić Potres u Madridu Španjolci objavili senzaciju: Modrić dio nevjerojatnog transfera koji će odjeknuti svijetom

– Igram graničar već godinu dana, otkako sam krenuo u školu, a posebno me raduje druženje – kazao je taj učenik 2. a razreda OŠ Tituša Brezovačkog.

Zagreb: Svečano otvorene 23. Sportske igre mladih
1 / 11
Sportske igre mladih

Podržao ih i Mijatović

Bilo je ondje i malenih navijačica s pomponima koje su veselo skakutale, a zbog druženja i sklapanja novih prijateljstava svake se godine na Igre prijavljuje sve više škola. Tako su glavni zagrebački trg danas ispunila djeca i mladi iz 16 gradova, a okupljali su se i oko policije koja je oko Manduševca postavila prometne znakove te klincima ponudila da se provozaju malim automobilima. Znatiželjnima su pokazali i kako se uzimaju otisci prstiju.

Posebno iznenađenje za klince, pak, bilo je to što se videolinkom javio Luka Modrić, najbolji nogometaš svijeta koji je dugogodišnji ambasador manifestacije.

Davor Šuker Nije im bilo suđeno Predsjednik Crvene zvezde otkrio dugo čuvanu tajnu o Šukeru

– Plazma Sportske igre mladih najljepša su sportska priča i ponosan sam što sam njezin dio. Želim vam da se lijepo družite i uživate u igri jer je to smisao sporta – poručio je iz Madrida kapetan vatrenih.

Na otvaranju se mogao vidjeti i legendarni nogometaš Predrag Mijatović koji je također ambasador Igara.

– Bio sam veliki navijač Hrvatske na Svjetskom prvenstvu i svjedočio njihovu povijesnom uspjehu. Nakon što sam gledao prijenos slavlja srebra na ovom trgu, morao sam doći – kazao je bivši igrač Reala.

Luka Modrić i Aco Pejović Večera u Madridu Luka Modrić u društvu srpskog folk pjevača: 'Veliki ljudi, uvijek su veliki'

Finale u Savudriji i Splitu

U sportskom dijelu programa sudjelovalo je više od tisuću djece iz zagrebačkih osnovnih škola. Osim u graničaru, natjecali su se u atletici, odnosno utrci na 60 metara, a najbolji su se plasirali na državnu završnicu koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Kruna je natjecanja međudržavna završnica na kojoj će u kolovozu u Splitu sudjelovati i djeca iz Bosne i Hercegovine te Srbije. Očekuje se da će u deset sportova Igara, među kojima su i nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis..., natjecati više od 200 tisuća djece i mladih.

VIDEO Najbolji trenutci dočeka Vatrenih:

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka