Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
remont

Ljetni radovi željeznica, nova pruga Borongaj – Dugo Selo

glavni kolodvor radovi (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
01.06.2013.
u 11:15

Početak radova planiran je za 1. kolovoza, zatvorio bi se jedan kolosijek pa bi se prometovalo usporeno, a djelomice i autobusima

HŽ Infrastruktura od 1. kolovoza počinje generalni remont pruge Borongaj – Dugo Selo. Baš taj datum odabran je jer se u to vrijeme očekuje smanjen broj putnika.

Sve ovisi o žalbama 

Generalni remont znači da se mijenja, kako kaže Nikola Ljuban, voditelj projekta, praktički sve – od stavljanja potpuno novih tračnica do usklađenja kontaktne mreže i signalno-sigurnosnih uređaja. 

– Početak remonta planiran je za 1. kolovoza, no sve ovisi o trajanju žalbenog roka. Tijekom radova prijevoz bi se odvijao samo jednim kolosijekom, što će značiti usporeni promet, ali u vrijeme najvećih gužvi, kad građani idu na posao i odlaze doma, promet bi se odvijao i autobusima – objašnjava Ljuban. 

Ukoliko radovi počnu po planu njihov završetak predviđen je do kraja godine. Trenutna procjena vrijednosti radova je 200 milijuna kuna. 

Veća brzina vlakova 

– Nakon zamjene tračnica i cjelokupnog sustava brzina vožnje digla bi se s 50 na 120 kilometara na sat – kaže Nikola Ljuban. 

U sklopu tih radova predviđena je i obnova kolodvora u Sesvetama. 

Inače, radovi na remontu pruge Borongaj – Dugo Selo podijeljeni su u tri etape – prva je od Borongaja do Čulinca, druga od Čulinca do Sesveta, a treća od Sesveta do Dugog Sela. 

Uz te radove 1. srpnja kreće i remont pruge Velika Gorica – Turopolje, što je investicija od 80 milijuna kuna.

>>Od Zagreba do Siska vlakom uskoro za pola sata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije