Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kad se male ruke slože

'Livada iz sna' spojila male i velike u Jaski: Bobičasto voće, cvijeće i grmlje krase okoliš osnovne škole

Livada iz sna
Foto: Kreativni studio Zvrk
1/2
28.11.2023.
u 10:00

Akciju je predvodila hrvatska biovrtlarka Silvija Kolar-Fodor iz Međimurja, predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom"

Eko-bio program "Livada iz sna" Kreativni studio Zvrk je u suradnji s jaskanskim Ogrankom Matice hrvatske i Kazalištem Škrabe počeo provoditi u proljeće 2021, a i ove je godine u sklopu programa održan čitav niz akcija.

U Male besplatne knjižnice u Jastrebarskom u svibnju su postavljene kutije sa sjemenjem cvijeća i povrća koje su svi mogli besplatno uzeti. Mlade glumice Kazališta Škrabe Isabella Covatta, Leona Bubanović, Mila Kupina i Arijana Sirovica snimile su 12 kratkih filmova o važnosti uzgoja voća, povrća i ljekovitog bilja, a ti edukativni filmići mogu se pronaći na službenim Instagram i Facebook stranicama Zvrka.

Za njihovu montažu zaslužne su Maja Žalac i Jana Valečić. Organizirane su i kreativne radionice sadnje i fotografiranja aromatičnog bilja.

>>VEZANI ČLANCI: 

Glavna ovogodišnja akcija u sklopu programa "Livada iz sna" održana je u petak kraj Glazbene škole Jastrebarsko. Vodila ju je stalna i draga suradnica Zvrka, vodeća hrvatska biovrtlarka Silvija Kolar-Fodor iz Međimurja, predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom".

Pod Silvijinim vodstvom glumci i prijatelji Kazališta Škrabe te jaka ekipa osnovnoškolaca iz Osnovne škole Klinča Sela predvođena učiteljicama Marijom Brajković i Matejom Frketić te školskom knjižničarkom i eko-aktivisticom Sanjom Šušnjarom Raić sadila je oko škole bobičasto voće, cvijeće i grmlje. Kod planiranja sadnje veliku pomoć pružili su domar Janko Frkonja i ravnateljica Iva Barač, a za sve koji su sudjelovali u akcijama udruga "Biovrt – u skladu s prirodom" osigurala je poklone – brošure o važnosti korisnih kukaca za očuvanje bioraznolikosti, dok je Zvrk sve prisutne nakon obavljenog posla počastio zakuskom.

>>VIDEO: Završena je obnova crkve svetog Marka, prvi objavljujemo kako izgleda unutra

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije