Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbigecani blagdani

Radionice, ture i koncerti Zagrebačkih solista donose božićnu čaroliju u Muzej grada Zagreba

U sklopu Adventa u Zagrebu prozori i ulazi u zgrade ukrašeni u blagdanskom duhu
Tomislav Miletic/PIXSELL
28.11.2023.
u 08:00

Bogatu blagdansku ponudu u subotu, 9. prosinca, u 12 sati, nedjelju 17. prosinca u 12 te subotu, 16. prosinca u 16 i 18 sati oplemenit će i besplatni adventski koncert Zagrebačkih solista

I ovih blagdana, Muzej grada Zagreba priredio je niz sjajnih adventskih događanja. Koncerti, radionice, tematske ture... za svakoga ponešto! program kreće u petak u 18 sati tematskom turom Zbigecani blagdani. Idućeg dana, u subotu, u 11 i 13 sati u planu su radionice izrade Adventskog vijenca. Radionicu će voditi Martina Knapić, aranžerka cvijeća i nasljednica zagrebačke cvjećarske obitelji Herzmansky. 

Iduću subotu, 9. prosinca u 11 sati u planu je radionica Licitar na kojoj možete svladati izradu tradicionalnih zagrebačkih božićnih ukrasa. Voditeljica radionice je Ljiljana Milla, vlasnica obiteljskog  licitarskog obrta Tomica Marica. Radionica je namijenjena svim dobnim skupinama. 

Radionice izrade božićnih ukrasa od fimo mase održat će se u petak 15. prosinca te 22. prosinca u 18 sati. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina. U subotu 16. prosinca u 11 i 13 okušajte se u izradi unikatnih Božićnih kuglica.  Radionicu će voditi Petra Krhen Antonić, vlasnica obiteljskog obrta za izradu staklenih kuglica Katarina. 

U četvrtak, 7. i 21. prosinca od 18 sati na rasporedu su radionice Recitiraj i pijuckaj koje vodi nagrađivana književnica i pjesnikinja Dorta Jagić, dok će radionice Crtaj i pijuckaj, također uz čašu vina, u srijedu 13. i 20. prosinca voditi likovna pedagoginja Romana Nikolić. 

Bogatu blagdansku ponudu u subotu, 9. prosinca, u 12 sati, nedjelju 17. prosinca u 12 te subotu, 16. prosinca u 16 i 18 sati oplemenit će i besplatni adventski koncert Zagrebačkih solista

Dolazak na radionice je potrebno najaviti dan ranije, a kontakti kao i kompletan program adventskih zbivanja nalaze se na web stranicama Muzeja grada Zagreba

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije