Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
41. ROĐENDAN SFERAKONA

Likovi iz pop kulture i znanstvene fantastike okupirali FER!

SFeraKon
Foto: Danijel Lijović
1/49
12.05.2019.
u 14:06

U jednoj od prostorija, u obiteljskoj atmosferi, ljubitelji igranja su se mogli okupiti i igrati najraznovrsnije društvene igre. Za one više kompetitivne igrače, Crouch Guard kolektiv organizirao je višesatni turnir borilačke video igrice „Tekken“ na PlayStation platformi.

Prizemlje Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) i ove je godine postalo okupljalište ljubitelja znanstvene fantastike, horora i video igara - SFeraKon.

Od petka do danas, posjetitelji su mogli učestvovati na raznim aktivnostima. Na hodnicima fakulteta nalazili su se štandovi s knjigama, društvenim igrama ali i zanimljivim komadima odjeće i nakita, i to najčešće napravljenim po uzoru na likove iz pop kulture znanstvene fantastike.

Posjetitelji su imali priliku prisustvovati i predavanjima počasnih gostiju poput Alwyn Hamilton, spisateljice najpoznatije po trilogiji Rebel of the Sands; Johna Kovalica, ilustratora društvenih igara; ali i zanimljivo izlaganja hrvatskog fizičara Ivice Puljaka koje je trajalo čak 2 sata pred punom dvoranom.

U jednoj od prostorija, u obiteljskoj atmosferi, ljubitelji igranja su se mogli okupiti i igrati najraznovrsnije društvene igre. Za one više kompetitivne igrače, Crouch Guard kolektiv organizirao je višesatni turnir borilačke video igrice „Tekken“ na PlayStation platformi.

SFeraKon
1/49

Ipak, ono što su svi najviše čekali bilo je cosplay natjecanje. U njemu su sudionici nosili kostimirane i modne dodatke kako bi utjelovili određeni lik. Glavu nagradu ICCC odnijela je studentica FER-a, Barbara Brna/Nox, koja je utjelovila lik iz stripova Marvelovog svemira – Red Sonju. Upravo će ona predstavljati Hrvatsku na međunarodnom cosplay natjecanju.

Nagrade u drugim kategorijama cosplaya osvojili su i Sonja Batušić/Sonja the Hobbit za najbolji ukupni dojam u svojoj verzije junakinje Westerosa Aryje Stark, Ema/Kittenyan najbolji kostim Albedo iz animea Overlord. Armin Bećirević za uvjerljivu ulogu (najbolji performans) razmaženog vilenjaka Thranduila iz Tolkienovog Hobbita, gošća iz Beograda Bojana Vukotić/Banshee nagrada počasnog gosta za kostim lika Tyrande iz World of Warcrafta i grupna nagrada za Ghostbusters mladu ekipu (Roza, Nevija, Astrid, Karmen). Kategorija Novice: Josipa/Jopa - Jinx iz igre League of Legends.

Jedan od organizatora, Ivan Kranjčević, smatra kako je ovo najposjećeniji SFerakon do sada. Razlog vidi u tome što ljudi sve više čitaju knjige i gledaju filmove i serije te očekuje kako će odaziv sljedećih godina biti još veći.

SFeraKon organizira Društvo za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba i neprekinuto djeluje od 1976. godine. Konvencija ove godine slavi 41. godinu postojanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije