Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Remećenje reda i mira

Legendarnog Đuku Pučeka Đukicu priveli zbog – svirke

Đuka Puček
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
25.07.2014.
u 09:00

Svi ulični svirači, kojih je u Zagrebu pedesetak, moraju imati dozvolu od Grada s točnim vremenom i mjestom sviranja

Đuka Puček (Đukica) na zagrebačkim ulicama svira više od 50 godina, a u posljednje ga je vrijeme policija nekoliko puta privela zbog remećenja javnog reda i mira i morao je platiti 500 kuna kazne.

– Od toliko kriminalaca u gradu oni privode mene zbog svirke – kaže legendarni Đukica koji objašnjava da je izravno od gradonačelnika Milana Bandića dobio dozvolu za sviranje od 10 do 22 sata, ali da nekada krene s poslom ranije zbog vrućine.

Svi ulični svirači, kojih je u Zagrebu 50-ak, moraju imati dozvolu od Grada s točnim vremenom i mjestom sviranja.

Komentara 11

DR
dragica949
10:00 25.07.2014.

Pustite Đukicu na miru,on je sviral po zagrebu,kad se današnji policajci još nisu ni rodili, a oni stariji su u to vrijeme prvi put u Zagreb došli na mali maturalac.Stvarno vježbaju strogoću na kumicama na placu,koje sada prodaju vrganje pod pultom.Đukici i sličnima.Zato oni s cigarete,cigarete..... nesmetano operiraju zagrebačkim ulicama,a droga se prodaje na svakom drugom koraku ect.

TO
Tot
09:24 25.07.2014.

pa tko je na čelu MUP-a dobro da ga u ludnicu nisu strpali.....

Avatar Jure_Trupina
Jure_Trupina
09:30 25.07.2014.

Čuj dozvola za uličnu svirku?! Pa to bi trebao biti nešto spontano, neobvezno, a ne birokratski organizirano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije