Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božićni kutak

Kutak je bio pun darova koje su poželjela djeca

Božićni kutak Večernjeg lista
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/6
27.12.2018.
u 08:36

U Božićnom kutku Večernjeg lista u Arena centru i prošli vikend bilo je veselo, zaigrano i raspjevano

U Arena centru opet je bilo veselo, zaigrano i raspjevano. Mališani su, naime, i ovaj put u Božićnom kutku Večernjeg lista izrađivali božićne ukrase za bor i čestitke, slikali se s Djedicom, a sve uz pomoć njegovih pomoćnika iz Carpylanda i igraonice te djelatnika iz Muzeja grada Zagreba koji su bili zaduženi za to da zabavljaju male kreativce i pomažu im rezati papir, lijepiti šljokice na kartonske borove i crtati na čestitke flomasterima i bojicama. Naravno, sve je bolje uz pjesmu, pa su tako svi zajedno pjevali “Zvončiće”, slušali najbolje strane i domaće božićne pjesme, a neki su odlučili i zaplesati.

I Djedica je pomogao

– Jako sam sretna što sam ovdje. Jedva čekam da pokažem svojoj mami što sam napravila – vesela je bila četverogodišnja Paula, a njezina prijateljica Lucija pomagala joj je oblikovati karton u oblik bora jer, kako je rekla, ona to bolje radi.

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Privatna arhiva

Kad nije sjedio i čekao djecu s kojom se može slikati i pitati ih što žele da im donese pod bor za Božić, Djedica se igrao s mališanima i pokazivao im kako se pravilno reže karton i ukrašava drvce. Također je hodao Centrom pozivajući sve da mu se pridruže u božićnom slavlju, a isto je činila i promotorica Maja Drakulić koja je, kaže, oduševljena dječjim aktivnostima.

– Donijeli smo mali dašak onoga što ih čeka za blagdane i djeca su presretna. Vole maštati, stvarati nešto novo, a mi smo sretni kad vidimo da je njima drago – iskrena je bila promotorica Valentina Šantek, odjevena u odijelo vilenjaka.

Božićno drvce želja

No nije, kažu Djedovi pomoćnici, sve samo u zabavi i veselju, već treba misliti i na onu djecu kojoj je potrebna pomoć. Zato je kraj Božićnog kutka bilo smješteno božićno drvce želja koje je okićeno papirima s božićnim željama djece koja nemaju odgovarajuću roditeljsku skrb. Kupci u Arena centru, objašnjava Maja Drakulić, mogli su s drvca skinuti papir po želji i s njim u ruci u trgovinama u Arena centru kupiti dar koji djetetu treba. Nakon toga, kaže, dar su ostavljali u Božićnom kutku, nakon čega su uručeni u prave ruke.

Pogledajte video: Advent u Zagrebu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije