Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rokersko slavlje

Kultna Jabuka 'živahna' i u svojoj 45. godini

jabuka (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/7
14.02.2013.
u 17:00

Od 23 sata do ponoći traje happy hour kada se dva pića dobiju za cijenu jednog i upad je besplatan, a nakon ponoći plaća se 25 kuna.

– Kad bi zidovi Jabuke mogli pričati, knjige i knjige bi se napisale, smijući se izjavio je Marin Viduka Stiv, vlasnik kluba na Jabukovcu, koji ovaj mjesec slavi 45 godina rada. To poznato utočište rokera opstalo je sva ova desetljeća. U čemu je tajna?

“Kao antidepresiv”

– Ostali smo dosljedni. Jabuka je ostala Jabuka, unatoč brzom mijenjanju trendova. Ni ljudi ni rock-glazba nisu kao što su nekad bili. Sve je postalo mekše. Prije su rokeri žicali za pivo, a danas u džepu nose iPhone – kazao je Stiv te naglasio da je Jabuka uvijek bila otvorena za sve. U tom su klubu “odgojene” generacije i generacije, svako desetljeće bilo je posebno na svoj način, no većina ističe osamdesete kao zlatne godine.

– Tih je godina počelo neko liberalnije razdoblje, razvijale su se razne subkulture i zaista nam je bilo odlično. Bila je zgodna ta netrpeljivost između “šminkera” iz susjednog Saloona i “jabučara”, ali nikad nismo radili probleme kakve klinci rade danas – prisjetio se Stiv, koji vodi klub 11 godina, a u njega, kaže, zalazi već više od 30 godina. Jabuka je kao antidepresiv, smiruje, kaže Stiv, pa i dandanas u nju dolaze veterani rock-glazbe, glumci, pisci, novinari... zato i jest slogan kluba “Jabuka i dalje drži vašu djecu”.

Bogat program

– Nema domaćeg rock-benda koji u njoj nije nastupao, bilo je i stranih bendova, čak i rokerskih svadbi, roštiljanja na terasi i danonoćnih provoda – kaže.

Upravo kako bi se dostojno obilježio 45. rođendan kluba, veljača je rezervirana za tulumarenje.

Svakog petka i subote nastupat će brojni DJ-i, oni stariji koji su puštali glazbu prije dvadesetak godina, ali i novije generacije.

– Početkom ožujka pripremamo nastupe naših poznatih bendova, no imena još nećemo otkriti, neka ostane iznenađenje – poručio je vlasnik kluba Marin Viduka Stiv te pozvao sve “jabučare” na slavlje.

Od 23 sata do ponoći traje happy hour kada se dva pića dobiju za cijenu jednog i upad je besplatan, a nakon ponoći plaća se 25 kuna.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
lietuva
20:05 14.02.2013.

Redni se brojevi pišu s točkom.

Avatar dystopia
dystopia
08:02 15.02.2013.

dobar dio mladosti sam proveo u Jabuci. ali ipak mi je Lap draži..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije