Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kroz projekt "Kazalište na drugačiji način" radi se na rješavanju sukoba

SUMSI
04.12.2019.
u 09:04

Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI već treću godinu zaredom je uz financijsku podršku Grada Zagreba proveo trodnevnu edukaciju o Forum teatru u sklopu projekta "Kazalište na drugačiji način"

Forum teatar jedna je od kreativnijih metoda za aktivno uključivanje mladih i osoba s invaliditetom u rješavanje kako svojih, tako i problema svojih vršnjaka, a vezano uz različite oblike međuvršnjačkog nasilja te nasilja nad mladima i OSI. Projekt je doprinio razvoju vještina koje nude drugačije, kreativnije i inkluzivnije mogućnosti rješavanja nasilja.

Edukaciju su vodili Ivana Marijančić i Mario Kovač, a održana je od 27. do 29. studenoga u prostorijama Centra za mlade Grada Zagreba. Sudjelovalo je 11 predstavnika udruga: Ludruga, Udruga za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba, Udruga Putokaz, Plavi telefon, Savez društava distrofičara Hrvatske, Udruge Zamisli, Autonomna ženska kuća Zagreb, Društvo distrofičara Zagreb, Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize.

Cilj ovog projekta bio je predstavnicima udruga za osobe s invaliditetom i mlade omogućiti edukacije o Forum teatru, kako bi potom i oni u svojim organizacijama samostalno radili na razvoju istih metoda u rješavanju sukoba / nasilja među i nad mladima.

Više o projektu saznajte ovdje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije