Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Krivotvorila diplomu i zaposlila se u zagrebačkoj osnovnoj školi

Krivotvorenu diplomu predala je u ovjerenoj preslici kod javnog bilježnika, zajedno s krivotvorenom potvrdom diplomskog ispita pri sklapanju ugovora o radu na neodređeno vrijeme u osnovnoj školi u Zagrebu
18. travnja 2019. u 11:50 12 komentara 4856 prikaza
učionica
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Pogledajte galeriju 1/3

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave. To je 12. slučaj krivotvorene diplome.

učionica Krivotvorenje Otkrivena još jedna lažna diploma, 17 godina muškarac je predavao u školi

Sumnja se da je osumnjičena neutvrđenog dana i godine pribavila krivotvorenu diplomu visoke obrazovne ustanove o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra, a koja je izdana u svibnju 2013. godine na njeno ime. Navedenu krivotvorenu diplomu predala je zatim u ovjerenoj preslici kod javnog bilježnika, zajedno s krivotvorenom potvrdom diplomskog ispita pri sklapanju ugovora o radu na neodređeno vrijeme, na radno mjesto učiteljice u osnovnoj školi u Zagrebu. Dodatnom provjerom potpisa u javnobilježničkom uredu je utvrđeno da je ovjera potpisa na poleđini preslike diplome nevjerodostojna budući je pod istim brojem ovjerena preslika diplome na ime njenog supruga", objavio je PUZ.

Blaženka Divjak LAŽIRANJE Otkrivena nova lažna diploma: 24 godine predavala u srednjoj školi

Nadalje se sumnja da je neutvrđene godine također krivotvorenu potvrdu diplomskog ispita visoke obrazovne ustanove o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra izdane u veljači 2013. godine na njeno ime u lipnju 2014. godine priložila u vidu preslike prilikom podnošenja zamolbe kao potencijalni kandidat na radno mjesto profesora u osnovnoj školi, a na osnovi čega je u rujnu iste godine sklopila ugovor na određeno vrijeme.

škola FALSIFIKACIJA OBRAZOVANJA Nova lažna diploma, predavala u razrednoj nastavi

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, kaznena prijava podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu. 

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je vezano uz novi slučaj otkrivanja lažnih diploma kako očekuje od svih ustanova da rade svoj posao jer im je zajednička zadaća vratiti povjerenje, ne samo u sustav odgoja i obrazovanja nego i u ostale institucije.

"Ja radim svoj posao kao ministrica, očekujem da oni rade svoj posao. Niti DORH, MUP, pravosuđe rade posao u obrazovanju, niti ja mogu raditi njihov posao, ali očekujem da se radi sve kako treba", rekla je ministrica nakon što je otkriven još jedan slučaj učitelja s lažnom diplomom, a mediji su objavili da za krivotvorene diplome nema sudskih kazni, dok krivotvoriteljima ostaju plaće i radni staž.

Blaženka Divjak Divjak o lažnim diplomama: 'Treba potaknuti ravnatelje da provjere diplome'

Ministrica je uoči sjednice Vlade podsjetila kako su svim školama rekli da provjere sve diplome koje dosad nisu provjerene i obavezno u svoje procedure prilikom zapošljavanja ugrade provjeru diploma.

U tri mjeseca, po pisanju medija, u školama širom Hrvatske otkriveno je 11 zaposlenih učitelja i nastavnika s lažnim diplomama, što je posljedica sustavne provjere koju je okružnicom zatražila Divjak nakon što je u njezinu ministarstvu otkriven prvi slučaj djelatnice s lažnom diplomom.

Sada je prvi put u javnost izašlo ime i prezime učitelja koji je u Bjelovaru s lažnom diplomom latinskog jezika i povijesti 17 godina radio u dvije srednje škole. Ministrica je rekla da je podatke, koliko je razumjela, objavio jedan lokalni dnevnik, na što ona ne može utjecati i da nisu izišli iz ministarstva.

Video: Divjak čitala uvrede koje je primila

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • Ksantipa:

    Ima takvih još puno. Ne samo u školama, na fakultetima, u ministarstvima,. u državnim tajništvima, kod predsjednice, u agencijama,...

  • zip123:

    I vozacke bi trebalo provjeravati.

  • Neonacionalist:

    Često su bolji u svom poslu oni sa krivotvorenim nego li sa pravim diplomama .