Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Kreće energetska obnova OŠ Vukomerec, koštat će 9 milijuna kuna

Nije ova škola jedina koja prolazi kroz energetsku obnovu, jer su 134 zgrade različitih javnih namjena u vlasništvu Grada Zagreba u to uključene. Vrijednost ove investicije je 805 milijuna kuna.
19. svibnja 2020. u 14:03 0 komentara 448 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Započinje projekt energetske obnove zgrade Osnovne škole Vukomerec, vrijedan devet milijuna kuna, a trajat će do veljače 2021. godine.  Bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj za financiranje energetske obnove iznose 4.5 milijuna kuna. Osnovna škola Vukomerec stara je 45 godina i pohađa ju 630 učenika raspoređenih u 30 razrednih odjela u dvije smjene, a zapošljava 67 djelatnika.

Zagreb: Građani u šetnji centrom grada Nova studija Grada Žele izbaciti automobile: Ovaj dio centra Zagreba mogao bi trajno postati pješačka zona

- Imamo velika očekivanja od ove energetske obnove – od poboljšanja kvalitete rada i boravka u školi do podizanja standarda koji će nam biti zalog za budućnost. Naša je škola već 15 godina uključena u projekt „Međunarodna eko škola“ putem kojeg educiramo naše učenike o energetskoj učinkovitosti, zaštiti okoliša i zdravijem životu. Stoga je i ovaj projekt nastavak našeg predanog rada na brizi za efikasniji, bolji i kvalitetniji sustav i okruženje u kojem radimo“, rekao je ravnatelj Zdravko Dominik. 

Nije ova škola jedina koja prolazi kroz energetsku obnovu, jer su 134 zgrade različitih javnih namjena u vlasništvu Grada Zagreba u to uključene. Vrijednost ove investicije je 805 milijuna kuna. Obnavlja se tako i Centar kulture na Peščenici osnovan 1955. godine i od tada djeluje u kreiranju kulturnih i obrazovnih programa za djecu, mlade, odrasle i treću životnu dob.

Zlatan Ibrahimović ŠVEDSKI NAPADAČ Srušeni Ibrahimovićev kip će nakon obnove biti premješten

- Prije tri godine počeli smo s planiranjem energetske obnove našeg centra, a danas zahvaljujući svim gradskim uredima s kojima surađujemo, krećemo u njegovu realizaciju. Naš objekt ima više od 2.500 m2 i osim kulturnog centra koriste ga Glazbena škola Zlatko Baloković i Prva katolička osnovna škola. Svake godine ovdje prođe više od 20.000 posjetitelja i korisnika pa će ovaj projekt doprinijeti, osim uštedama i očuvanju okoliša, i njihovom kvalitetnijem boravku pri posjeti kulturnim sadržajima - kazala je ravnateljica Anja Planinčić. Ovaj projekt se provodi do veljače 2021. godine, u vrijednosti od 10,2 milijuna kuna, od čega je bespovratno 5,1 milijun. Provedbom energetske obnove, poboljšati će se energetske karakteristike zgrade postavljanjem toplinske izolacije na ovojnicu zgrade, zamjenom neučinkovite stolarije aluminijskom i bravarije te modernizacijom sustava grijanja, hlađenja i ventilacije i uvođenjem nove kotlovnice. 

klinika Dentum PROMO Više od 8 godina zbog njih na stomatološke zahvate u Hrvatsku dolaze pacijenti iz cijele Europe – ovo je njihova priča iz Zagreba

Eneregetskom obnovom obuhvaćen je i Područni ured Peščenica je administrativni ured za područje gradskih četvrti Peščenica – Žitnjak za opću upravu, obrazovanje, prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te mjesnu samoupravu.

- Projekt energetske obnove zgrade Područnog ureda Grada Zagreba provodi se do listopada, u vrijednosti od 16.139.125,55 kn, za koji su dodijeljena bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 6.811.845,75 kn - izjavila je pomoćnica pročelnice Melita Borić.

Ovaj projekt će nakon završetka predviđenih radova korisnicima zgrade osigurati kvalitetan prostor za rad u skladu s njegovom namjenom, a građanima i posjetiteljima sigurnije i ugodnije uvjete za boravak i obavljanje poslova s gradskom upravom.

MEĐUNARODNO ISTRAŽIVANJE Učenici u Hrvatskoj ne vole školu, ali su zadovoljni životom

 

Pneumatici automobila
SIGURNA VOŽNJA
Dio automobila koji često zanemarujemo, a najlakše ga je za pregledati
CVH
ZIMSKA VOŽNJA
Jeste li spremni: S hladnim vremenom dolaze i problemi s automobilima
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.