Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukupno 134 zgrade

Kreće energetska obnova OŠ Vukomerec, koštat će 9 milijuna kuna

19.05.2020.
u 14:03

Nije ova škola jedina koja prolazi kroz energetsku obnovu, jer su 134 zgrade različitih javnih namjena u vlasništvu Grada Zagreba u to uključene. Vrijednost ove investicije je 805 milijuna kuna.

Započinje projekt energetske obnove zgrade Osnovne škole Vukomerec, vrijedan devet milijuna kuna, a trajat će do veljače 2021. godine.  Bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj za financiranje energetske obnove iznose 4.5 milijuna kuna. Osnovna škola Vukomerec stara je 45 godina i pohađa ju 630 učenika raspoređenih u 30 razrednih odjela u dvije smjene, a zapošljava 67 djelatnika.

- Imamo velika očekivanja od ove energetske obnove – od poboljšanja kvalitete rada i boravka u školi do podizanja standarda koji će nam biti zalog za budućnost. Naša je škola već 15 godina uključena u projekt „Međunarodna eko škola“ putem kojeg educiramo naše učenike o energetskoj učinkovitosti, zaštiti okoliša i zdravijem životu. Stoga je i ovaj projekt nastavak našeg predanog rada na brizi za efikasniji, bolji i kvalitetniji sustav i okruženje u kojem radimo“, rekao je ravnatelj Zdravko Dominik. 

Nije ova škola jedina koja prolazi kroz energetsku obnovu, jer su 134 zgrade različitih javnih namjena u vlasništvu Grada Zagreba u to uključene. Vrijednost ove investicije je 805 milijuna kuna. Obnavlja se tako i Centar kulture na Peščenici osnovan 1955. godine i od tada djeluje u kreiranju kulturnih i obrazovnih programa za djecu, mlade, odrasle i treću životnu dob.

- Prije tri godine počeli smo s planiranjem energetske obnove našeg centra, a danas zahvaljujući svim gradskim uredima s kojima surađujemo, krećemo u njegovu realizaciju. Naš objekt ima više od 2.500 m2 i osim kulturnog centra koriste ga Glazbena škola Zlatko Baloković i Prva katolička osnovna škola. Svake godine ovdje prođe više od 20.000 posjetitelja i korisnika pa će ovaj projekt doprinijeti, osim uštedama i očuvanju okoliša, i njihovom kvalitetnijem boravku pri posjeti kulturnim sadržajima - kazala je ravnateljica Anja Planinčić. Ovaj projekt se provodi do veljače 2021. godine, u vrijednosti od 10,2 milijuna kuna, od čega je bespovratno 5,1 milijun. Provedbom energetske obnove, poboljšati će se energetske karakteristike zgrade postavljanjem toplinske izolacije na ovojnicu zgrade, zamjenom neučinkovite stolarije aluminijskom i bravarije te modernizacijom sustava grijanja, hlađenja i ventilacije i uvođenjem nove kotlovnice. 

Eneregetskom obnovom obuhvaćen je i Područni ured Peščenica je administrativni ured za područje gradskih četvrti Peščenica – Žitnjak za opću upravu, obrazovanje, prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te mjesnu samoupravu.

- Projekt energetske obnove zgrade Područnog ureda Grada Zagreba provodi se do listopada, u vrijednosti od 16.139.125,55 kn, za koji su dodijeljena bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 6.811.845,75 kn - izjavila je pomoćnica pročelnice Melita Borić.

Ovaj projekt će nakon završetka predviđenih radova korisnicima zgrade osigurati kvalitetan prostor za rad u skladu s njegovom namjenom, a građanima i posjetiteljima sigurnije i ugodnije uvjete za boravak i obavljanje poslova s gradskom upravom.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije