Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZG zelena tržnica

Kozja skuta, paški sir... na City placu

21.09.2015., Zagreb - U City centru west otvoren City plac koji radi do 21 sat. Gligora. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL
20.10.2015.
u 10:30

Pozornost plijene i sirevi začinjeni mediteranskim začinima, ružmarinom, lavandom... City plac radi svaki dan do 21 sat

Na City placu u City Centru One West na Jankomiru, novoj zagrebačkoj zelenoj tržnici mogu se kupiti i proizvodi sirane Gligora iz Kolana na otoku Pagu, čiji je paški sir nositelj najprestižnijih nagrada i priznanja.

Povijest sirane Gligora vezana je uz životni put i rad njezina osnivača i vlasnika Ivana Gligore i njegove obitelji. Godine 2010. Gligora je sagradio i novu, suvremeno opremljenu siranu u Kolanu. U vrlo kratkom roku uspio je zadovoljiti rigorozne uvjete na natječaju za refundaciju iz fondova EU i uz iznimne napore cijele obitelji i svih sudionika u u samo šest mjeseci uspjeli su podići novu tvornicu i opremiti je najsuvremenijom opremom.

Sirana Gligora posjeduje svoje prodavaonice, uz ovu na City placu, u Kolanu u blizini sirane, u Novalji, Zadru, Rijeci, Splitu, Opatiji, Dubrovniku, Puli i Zagrebu. Među njihovim proizvodima su paški sir, žigljen, kolan, kozlar, ali i ostalo poput skute, kozjeg sira u maslinovu ulju... Ono što je posebno zanimljivo sirevi su začinjeni mediteranskim začinima, ružmarinom, lavandom...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije