Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Kontrolori Zagrebparkinga na udaru nadzornika: Evo što sve moraju prijaviti

Djelatnici Zagrebparkinga odbili su ultimatum prema kojem bi dobili veće plaće ako napišu više kazni, a sad su nadzornici dobili upute da ih strogo paze i prijavljuju što rade
16. rujna 2019. u 16:29 9 komentara 10492 prikaza
Košarkaš Hermes Analitice Antonio Veić radi kao zaposlenik Zagrebparkinga
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Motri k’o kobac i svaki krivi pokret smjesta dojavi – ovakve su upute, u najkraćim crtama, iz Zagrebparkinga dobili nadzornici kontrolora posebnim dopisom u kojem, među ostalim, stoji da moraju posebno pratiti kad oni koji kontroliraju karte dolaze na posao te s njega odlaze, ali i odu li možda ponekad na kavicu.

BONUS NA PLAĆE Ultimatum djelatnicima Zagrebparkinga: Evo što će morati učiniti za veću plaću

Sve treba prijaviti

– Molim da prilikom kontrole javnih parkirališta posebnu pažnju posvetite kontroli početka i kraja rada te korištenju pauza. Tražim da u svakom dnevnom izvješću bude napisano koje djelatnike ste na taj način kontrolirali te je li bilo onih koji se nisu pridržavali uputa rada – kako “kontrolirati kontrolore” pojasnili su nadzornicima iz Holdingove podružnice te zatražili da se odmah navedu i oni koji su na neki način “zgriješili” u svojoj smjeni. Navedeni su i primjeri tih “grijeha”.

Opažanje nepostojećih vozila, opažanje za vrijeme koje provode u lokalima, opažanje vozila u ulicama u kojima se fizički ne nalaze, izdavanje dnevne parkirne karte za vozila s krivim registracijama i slično – navodi se u dopisu što sve nadzornici moraju prijaviti.

Također, u izvješću koje nadzornici moraju predavati svaki dan, stajati mora i razdoblje u kojem je pojedini kontrolor promatran te koliko je tada imao “opažaja” automobila, a koliko izdanih dnevnih parkirnih karata. Princip “mrkve i batine”, kako ga zovu sami kontrolori, očekivali su, kažu, i to nakon što su odbili prijedlog svoje podružnice prema kojem se većim plaćama mogu nadati naplate li dnevno više kazni za parkiranje.

Zagrebparking NA VRELOM ZAGREBAČKOM ASFALTU Otkrivamo: Kako izgleda jedan dan s kontrolorom Zagrebparkinga

– Nismo prihvatili prijedlog uprave i naravno da se dogodilo nešto ovakvo. Ali u redu je, neka nadzornici rade svoj posao, samo će se uvjeriti da ga radimo i mi – govore kontrolori Zagrebparkinga, kojima je, podsjetimo, prošlog tjedna došla ponuda za povećanje plaća, odnosno za svojevrsni bonus koji su dobili djelatnici drugih Holdingovih podružnicama koji rade u otežanim uvjetima rada, odnosno na otvorenom.

Nije to poanta

Jedino njima, međutim, povećanje plaće ujedno je značilo i ultimatum jer su dobili ponudu za 150 kuna bonusom izdaju li po sektoru 15 posto više dnevnih parkirnih karti. Za 250 kuna trebali su izdati 20 posto više, a za 350 kuna 30 posto.

– Još jedna od bezbroj loših odluka na štetu radnika koja se ne može nazvati “nagradom”. Kao što je poznato, odluku je donio gradonačelnik i nije ničim prezentirao da će se radnik nagraditi ako još više “hrmba”, već je pojasnio da radnici na otvorenom, po hladnoći i vrućinama rade dovoljno dobro da ih budu nagrađeni upravo i isključivo samo iz navedenih razloga – na prijedlog o “nagradama” reagirali su iz Nezavisnog sindikata radnika Zagrebparkinga, čijim će se članovima, izgleda, sada motriti apsolutno svaki korak

VIDEO Djelatnik Zagrebparkinga govori o svom poslu

Tragedija u Jelenju
velika tragedija
Mještani Jelenja u kojem je poginuo Dorian tvrde: Sajla je u šumi već dugo, ali nikad prije u razini glave
Preduvjet za ostvarivanje koncepta pametnog grada
 • Sead.Idrizi:

  Pa zar nije bandić tvrdio da plaćanje parkinga ide samo da se smanji gužva u centru, da kažnjavnje nije cilj.

 • arthur1:

  E,sada treba zaposliti jos ljudi koji ce kontrolirati kontrolore kontrolora!

 • Avatar taqa
  taqa:

  Treba kontrolirati Bandića i njegove zemljake i rodijake kako kradu.