Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radovi do 2014.

Počeli radovi na pruzi Dugo Selo-Borongaj, izmjene u prometu

Glavni kolodvor
Patrik Macek/ Pixsell
23.09.2013.
u 09:00

Željeznički promet će teći, no protok vlakova bit će ograničen, te su moguća odstupanja od voznog reda u zagrebačkom željezničkom čvorištu.

U ponedjeljak u 4.30 sata započeli su radovi na kapitalnome remontu dionice Zagreb Borongaj – Dugo Selo duge 16 km. 

Zbog radova je u tijeku i posebna regulacija prometa.

Željeznički promet će teći, no protok vlakova bit će ograničen, te su moguća odstupanja od voznog reda u zagrebačkom željezničkom čvorištu.

U prvoj fazi posebne regulacije prometa (do predvidivo 18. listopada), svi vlakovi gradsko-prigradskog prijevoza vozit će po voznome redu od Harmice, Savskog Marofa, Zaprešića ili Zagreb Glavnog kolodvora do Sesveta i obratno.

Na dionici od Sesveta do Dugog Sela i obratno putnici koji inače koriste gradsko-prigradske vlakove moći će koristiti intercity vlakove, brze i putničke vlakove ili autobuse koji će na toj relaciji voziti prema posebnom voznom redu. U autobusima vrijede HŽ-ove karte za vlak.

Autobusi će se zaustavljati kod željezničkih kolodvora Dugo Selo i Sesvete te na autobusnom ugibalištu ZET-a na križanju Dugoselske i Ulice Ivana Politea u oba smjera u Sesvetskom Kraljevcu.

Određeni vlakovi spajati će se u jedan vlak te će polaziti prema voznome redu vlaka koji polazi kasnije, a potom će od Dugog Sela nastavljati put zasebno i prema uobičajenim rutama.

Više informacija o posebnoj regulaciji prometa putnici će moći dobiti na internetskoj stranici www.hzinfra.hr, na telefonskom broju 060 333 444 i u kolodvorima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije