Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DARUJEMO ULAZNICE

Koncert Klinaca s Ribnjaka: U gostima kod Klinaca

Klinci s Ribnjaka
Foto: PR FOTO
03.04.2014.
u 11:00

Darujemo ulaznice na facebook aplikaciji Vecernji.hr vas vodi na evente!

 Klinci s Ribnjaka proljetnim koncertom "U gostima kod Klinaca" u nedjelju će u Lisinskom obilježiti 29 godina postojanja, a najpoznatijim svojim pjesmama 70-ak mališana još će jednom dokazati zašto nose titulu najpoznatijeg, najcjenjenijeg i najnagrađivanijeg dječjeg zbora u Hrvatskoj.
– U zboru sam već 11 godina, a pjevanje me opušta pa bih isto preporučila svoj djeci – kazala je Ana Čoga Spasovski, koja u zboru pjeva već 11 godina. Desetogodišnja Lada Jagatić u zboru je tri godine pa nema tremu prije nedjeljnog koncerta.

– Već sam nastupala na tri koncerta pa se veselim i ovom, volim pjevati pa jedva čekam nastup – ispričala je Lada. Ivana, Ema, Barbara i Helena među najmlađim su članicama zbora, a imaju između četiri i šest godina, pa su posebno uzbuđene zbog koncerta u Lisinskom.
– Doma stalno pjevam, posebno mami, a najdraža pjesma mi je "Ela, ja te volim", ali znam sve naše pjesme – ispričala je šestogodišnja Ivana Zovko. Da sve bude savršeno kao i proteklih 29 godina, brigu vodi osnivačica zbora i dirigentica Nensi Atanasov Premelč. Koliko njezin rad cijene u Gradu, najbolje svjedoči Plaketa Grada Zagreba koju je dobila prošle godine za najviše zasluge i promicanje kulture u gradu.

– Klinci su do sada izdali 33 diskografska izdanja od kojih treba istaknuti prvi hrvatski dječji CD, a veliku pozornost posvećujemo i scenskim pokretima te plesu – kazala je Atanasov Premelč. Ipak, najponosniji su na 12 osvojenih Porina. Uspjeh očekuju i od novog albuma koji će iz radionice Klinaca s Ribnjaka izaći najesen. Na albumu će se naći 12 novih pjesama koje su napisali i skladali poznati glazbenici. Novost CD-a bit će i uživo odsvirana matrica, a projekt vode Nensi Atanasov Premelč i Ante Gelo. Neke od pjesama Klinci će izvesti i na nedjeljnom koncertu.
– Od 2011. godine održavamo i koncerte u inozemstvu pod nazivom "Djeca Hrvatske djeci Europe", kojima inozemnoj publici predstavljamo kako se njeguje dječja zabavna glazba u Hrvatskoj, a sljedeći koncert održat ćemo ovog travnja u Pragu – istaknula je voditeljica zbora.

Koncert Klinaca s Ribnjaka održava se u nedjelju, 6. travnja od 11 sati u KD Vatroslav Lisinski. Ulaznica je 70 kuna, a Večernji list svojim čitateljima daruje  20 ulaznica putem naše Facebook aplikacije. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije