Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPOKON TRANSFORMACIJA?

Konačno počelo rušenje bivšeg Badela u Sesvetama, evo što su još davne 2015. obećali napraviti

Foto: Facebook/Udruga Zelene i Plave Sesvete
1/9
20.08.2022.
u 11:00

O svemu ovome smo pisali još davne 2015. Tada, prije sedam godina, usvojen je Generalni urbanistički plan u kojem su, među ostalim, zacrtani veliki planovi za to područje.

Tvrtka Sesvete park započela je s rušenjem, rasčišćavanjem i reciklažom zgrada bivše tvornice Badel u središtu Sesveta, javlja Udruga Zelene i Plave Sesvete putem svoga Facebooka.

Pospremanje bi trebalo potrajati nekoliko mjeseci i bilo bi priprema za potpunu transformaciju ovog važnog prostora u mješovitu namjenu u skladu s GUP-om Sesveta.

Foto: Facebook/Udruga Zelene i Plave Sesvete

- Nadamo se da će budući sadržaji podići kvalitetu života u Sesvetama i biti korak prema uređenju središnjeg dijela naše gradske četvrti. Očekujemo od Grada da će ovaj i druge projekte pratiti poboljšana prometna infrastruktura (konačno Branimirova i denivelacija pruge na Jelkovečkoj). - poručili su iz Udruge.

Foto: Facebook/Udruga Zelene i Plave Sesvete

Dodajmo, kako smo o svemu ovome pisali još davne 2015. Tada, prije sedam godina, usvojen je Generalni urbanistički plan u kojem su, među ostalim, zacrtani veliki planovi za to područje:

- Usvojenim GUP-om revitalizirat će se i zona Badel u kojoj su tako predviđeni trgovački, uslužni i ugostiteljski sadržaji, stanovanje te razvoj sportsko-rekreacijskih i turističkih sadržaja. Vatrogasna bi postaja prema usvojenom GUP-u mogla biti smještena u području bivše tvornice Sljeme, gdje je ujedno predviđena gradnja terminala autobusnog kolodvora, javne garaže i parkirališta. Uz Bjelovarsku ulicu, prema usvojenim izmjenama GUP-a, predviđena je i nova gospodarska zona, a novi trgovački centar gradio bi se u zoni uz Ulicu Ljudevita Posavskog te sjeverno od Slavonske avenije. - stajalo je u GUP-u iz 2015.

 


 
Ključne riječi

Komentara 2

LE
lepizg
13:43 20.08.2022.

Zna se sve ... vlasnik Firma sesvete Park doo. Osnovana prošle godine. Direktor Marko Čurković,vlasnici Glad i Udovičic. Nekretnina badela nalazi se na čak 47 000 m2. Promet predmetne firme prošle godine nekih 260 000 kuna. Nedavno badel prebačen sa fizičke osobe na firmu i evo ga odmah najava radova. Prije par godina nekretnina očišćena od tankova kapaciteta svakog nekoliko desetaka tisuća litara. Materijal inox i ostalih materijala. U toj tvornici se je proizvodio kisko . Državni Aparat spava a sve se zna.ako te još nešto zanima mogu i podrobnije. Ako ovo nije primjer kriminala ja ne znam kaj je ovo onda. Firma sa jednim zaposlenim ima u rukama nekretninu vrijednosti samo ledine od nekoliko milijuna eura.

M7
m77777777m
11:58 20.08.2022.

zna li netko tko je vlasnik badela,kako ga je kupio i koliko će dobiti za to zemljište

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije