Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Kompleks velikogoričkih škola u novom 30,8 milijuna kuna vrijednom energetskom zdanju

Ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica, Miroslav Antolčić, istaknuo je kako se u 60 razrednih odjela školuje 1363 učenika koji od sada imaju puno ugodniji prostor za rad i učenje.
19. travnja 2021. u 15:13 1 komentara 373 prikaza
Foto: Zagrebačka županija
Pogledajte galeriju 1/2

Iz energetskog razreda D, prešla u razred A. Troškovi grijanja manji su za 81 posto, što na godišnjoj razini iznosi 320.000 kuna, a u istom postotku bit će smanjena godišnja emisija CO2. Rezultati su to 30,8 milijuna kuna vrijedne energetske obnove kompleksa zgrada velikogoričkih srednjih škola. Zagrebačka županija za ovu je investiciju polovicu sredstava osigurala iz EU fondova, a drugu polovicu u vlastitom proračunu.

bivši učenički dom Nastavak radova na novoj Hotelijersko-turističkoj školi

„Energetska obnova je završena, no vrlo brzo ovdje ćemo imati ponovno veliko gradilište. Srednja strukovna škola Velika Gorica značajno će se dograditi učionicama i praktikumima u kojima će učenici učiti radeći na suvremenim strojevima kako bi, kad dođu na tržište rada, itekako bili konkurentni i kompetentni“, rekao je župan Stjepan Kožić istaknuvši kako je za 100 milijuna kuna vrijedan projekt Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, kojemu je velikogorička srednja strukovna škola nositeljica, Zagrebačka županija 80 milijuna kuna osigurala iz EU fondova, a preostalih 20 milijuna kuna u svom proračunu.

Uz velikogoričku, energetski je obnovljena SŠ Vrbovec i PŠ Rakov Potok, a u punom jeku su radovi na OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu. Za obnove navedene četiri škole Zagrebačka županija osigurala je 35 milijuna kuna, dok je ostatak sredstava povukla iz EU fondova.

VAŽNA PORUKA Učenici u Istri od ponedjeljka u školi, načelnik stožera uputio apel roditeljima i učiteljima

„S energetskim obnovama nastavljamo dalje.Projekti su spremni za još šest škola i tri doma zdravlja, od kojih je jedan i velikogorički“, istaknuo je župan Kožić. Ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica, Miroslav Antolčić, istaknuo je kako se u 60 razrednih odjela školuje 1363 učenika koji od sada imaju puno ugodniji prostor za rad i učenje.

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja
  • Kokoiduhovi:

    Zašto je ta vijest pod " ZG Vijesti" ? V.Gorica je Zagrebačka županija. Puno je već što osiromašeni Zagreb održava ZETovu liniju za V. Goricu, a po samom Zagrebu nemamo dosta autobusa ni linija u mnogim četvrtima.