Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revija danas!

Kolekcija iz Kamenskog za 200 do 500 kn

29.09.2016., Zagreb - Nova jesenska kolekcija bivsih radnica Kamenskog. Predsjednica udruge Djurdja Grozaj.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
01.10.2016.
u 11:49

Predstavit će je danas u 18.50 sati na reviji u sklopu manifestacije “Jesen na Knežiji”, a njihovih 25 modela nosit će pravnice, frizerke, studentice, članovi obitelji...

Moda za sve slojeve društva. Za punije. Mršavije. Starije. Ali i mlađe.

Na sve tipove žena mislile su bivše radnice Kamenskog okupljene u istoimenu udrugu kad su počele stvarati najnoviju jesensku kolekciju naziva “Jednako lijepa”. Predstavit će je danas u 18.50 sati na reviji u sklopu manifestacije “Jesen na Knežiji”, a njihovih 25 modela nosit će pravnice, frizerke, studentice, članovi obitelji, ali i one same. Ove žene besplatno su se i na volonterskoj bazi za ovu prigodu odlučile iskušati kao modeli, a sve kako bi podržale borbu radnica koje još i danas čekaju plaće koje im duguju iz propale tekstilne tvornice.

– Svu robu izradile smo iz doniranih materijala, niti jedan centimetar nije ostao neiskorišten. Velika su nam pomoć ljudi koji nam tako daruju tekstil. Evo, nedavno nam je stigao od gospođe iz Rijeke s prilično emotivnim pismom. Bez onih koji potroše svoj novac, jer moraju platiti i poštarinu da nam materijale pošalju puno bismo teže radile – priča Đurđa Grozaj, predsjednica udruge Kamensko. Nosit će tako zelenu suknju od trevire, pletene veste, fine košulje, duge večernje haljine... I to za sve prigode. Kolekcija će se moći kupiti u prostorijama na Knežiji, u Ulici braće Cvijića ili na uglu Ulice Rudolfa Bičanića i Ulice Knežija gdje im je prodajni salon.

– Cijene će biti pristupačne i za svačiji džep, komadi će koštati od 200 do 500 kuna – priča Đurđa Grozaj, dodajući da su ovom kolekcijom još jednom pokazali svima da znaju raditi i sašiti za djevojke od 18 godina, ali i za gospođe u poznim godinama. Predstavit će i svoju kolekciju nakita, ali i torbe koje odnedavno šivaju. Ovo je rezultat, reći će cure u najboljim godinama, njihovog inata, a reviju su uspjele složiti u svega tjedan dana. Šest godina od početka borbe za vlastita prava. Danas je u Kamenskom zaposleno šest radnica, a pomažu im i četiri volonterke. Dvije su kolegice prije dvije godine ispratile i u mirovinu, koje su i očekivale da će ju dočekati u Kamenskom, no nisu se nadale da će ono danas postojati isključivo kao udruga bivših radnica.•

Komentara 4

Avatar lola lola
lola lola
21:04 01.10.2016.

Simpaticna fizicka razlika izmedju teta radnica i ovih idealiziranih plasticnjaca koje nose robu. Meni su tete ipak draze i simpaticnije! Svaka cast na nasim zenama koje su uvijek bile i jesu velike radnice. Jos samo da ih hoce posteno platitt za njihov rad i trud!!! :)

Avatar links
links
07:53 02.10.2016.

SF-SN

DE
demokršćanin
09:55 02.10.2016.

Hvale je vrijedna njihova borba za preživljavanje.Zašto im nitko ne želi kazati da od isplate zaostalih potraživanja neće biti ništa.Zašto ih obmanjivati u njihovim nadama ?Što rade plastičnjače u među njima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije