Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Koja je najveća opasnost koja prijeti Zagrepčanima i što tada rade zadužene službe?

Vježbu organizira Ured za upravljanje u hitnim situacijama, a cilj je unapređenje koordinacije rada svih hitnih službi u slučaju potresa u Zagrebu
11. listopada 2019. u 16:02 3 komentara 415 prikaza
Vatrogasci
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Koja je najveća opasnost koja prijeti Zagrepčanima i što tada rade zadužene službe? Odgovor će saznati svi koji sutra dođu na prostor Ciglane na Črnomercu, gdje u 10.30 počinje vježba civilne zaštite Grada Zagreba, "Ciglana 2019".

Policajac Duje Podrug POLICAJAC HEROJ VIDEO 'Bio sam na šalteru, odjednom sam čuo jauk i vidio da zaštitar pada'

Vježbu organizira Ured za upravljanje u hitnim situacijama, a cilj je unapređenje koordinacije rada svih hitnih službi u slučaju potresa u Zagrebu. Temeljem Procjene rizika od velikih nesreća za područje Grada Zagreba, naime, upravo potres predstavlja najveću potencijalnu opasnost za stanovnike metropole.

U vježbi će uz postrojbe civilne zaštite specijalističke namjene Grada Zagreba i postrojbi civilne zaštite opće namjene Gradskih četvrti Podsljeme, Maksimir, Gornji grad - Medveščak i Donji grad, sudjelovati i Ministarstvo unutarnjih poslova – Policijska uprava zagrebačka, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba, Ravnateljstvo civilne zaštite – područni ured Zagreb, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Gorska služba spašavanja – Stanica Zagreb, Zagrebački speleološki savez, Zagrebački radio-amaterski savez i udruge za obuku potražnih pasa KOSSP i HUOPP.

Ilustracija Epicentar na Medvednici 'Sve se treslo': U Zagrebu u jednom danu zabilježena dva potresa, jeste li ih osjetili?

Tijekom vježbe koja traje do podneva vježbat će se i uspostavljanje komunikacije putem satelitske veze. 

Colin Orr
LJUBAV PREKO INTERNETA
Fatalnoj Ukrajinki slao novac, pravu istinu o njoj doznao tek na aerodromu
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
  • dvorskaluda:

    Što rade nadležne službe? Super pitanje. Stvarno, što rade? Pa i što su radile? Glede požara tona smeća? Glede vode koju pijemo? Glede toga da mi kao lude odvajamo otpad, da bi se on bacao na hrpe bez reda, te ... prikaži još!te gorio da udišemo otrove? O kojima nitko ni a, ni be.

  • rpzagreb:

    Daleko najveća i najozbiljnija opasnot za grad je bandic.

  • josmalopanestalo:

    ja mislim da je to udar meteorita a vi ?? ili možda VII mandat bandićija ??