Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICAJAC HEROJ

VIDEO 'Bio sam na šalteru, odjednom sam čuo jauk i vidio da zaštitar pada'

Policajac Duje Podrug
Foto: Večernji list
1/4
02.10.2019.
u 15:42

Policajac godine, Duje Podrug, ispričao je svoju priču o pljački na Črnomercu u Večernjakovom studiju.

Ne bih ništa promijenio. Isto bih napravio, kao i većina mojih kolega- rekao je Duje Podrug, policajac heroj koji je prije nešto manje od mjesec dana uspio spriječiti pljačku banke na Črnomercu.

-Ja sam se nalazio na šalteru banke gdje sam plaćao račune. Čudo sam jauk i vidio sam da zaštitar pada na pod. Krenuo sam odmah, to je bila instinktivna i profesionalna reakcija. To mi je bila dužnost- započeo je Podrug svoju filmsku priču s Črnomerca gdje se je rutinsko plaćanje računa pretvorilo u policijsku akciju koja je, srećom, završila uspješno.

-Iskoristio sam element iznenađenja. Kasnije sam i ja izvadio svoje oružje. Htio sam da što prije izađemo na parking. Prvo sam ispalio hitac u zrak kao znak upozorenja- kazao je Podrug. Dodaje kako se trudio da izađu van na parking zato što je u banci bilo civila.

VIDEO Duje Podrug u studiju Večernjeg lista

-Pokušavao sam izbjeći upotrebu vatrenog oružja i fizički smo se sukobili. Na kraju sam se ozlijedio u padu te sam dobio udarac u ruku gdje mi je nastao hematom. Još od tada idem na fizikalnu terapiju- rekao je Podrug u Večernjakovom studiju.

Ističe kako takvi slučajevi nisu česti, ali znalo je biti i, kako kaže, napetijih situacija. Hrvatsku vidi kao sigurnu zemlju zbog toga što se, smatra, posvećuje mnogo pažnje svim vrstama nasilja. Zbog njegovog hrabrog poteza i požrtvovnosti, nagrađen je na Dan policije najistaknutijim pojedincem, odnosno policajcem godine.

- Donirat ću svoju nagradu u humanitarne svrhe. Nisam ni znao da je riječ o nagradi od 18 tisuća kuna. Donirat ću, između ostalog, i za obnovu vodotornja u Vukovaru. Mi smo sve više u koordinacijama sa stručnim udrugama i centrima za socijalni rad. Možemo kao društvo još bolje, ali smo na dobrom putu- ispričao je Podrug u studiju Večernjeg lista.

Komentara 6

HO
horton
16:28 02.10.2019.

Pohvalno i hrabro,zasluženo nagrađen, iako mu ne bih zamjerio ni da nije odmah reagirao, s obzirom da je ljudski život važniji od imovine banke.

Avatar nitko i ništa
nitko i ništa
16:55 02.10.2019.

nemoj biti glup ako si hrabar,te novce uloži u djetetovo obrazovanje...ovoj zemlji nedostaje takvih

VE
verica2
17:25 02.10.2019.

Hvala policajcu!!! Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije