Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
visoko obrazovanje

'Kod nas se doktorat malo cijeni, isplati se ići studirati u Ameriku'

sajam studenti
Foto: Borna Filić/PIXSELL
26.03.2014.
u 11:41

Više od 500 zagrebačkih studenata razgledavalo je ponudu osam američkih sveučilišta na prvom sajmu visoke edukacije Educatin USA u hotelu Westin

Visoka cijena doktorata u Hrvatskoj te njegova slabija vrijednost na tržištu čine američke programe sve primamljivijim, mišljenje je zagrebačkih studenata koji su posjetili jučer u hotelu Westin prvi sajam visoke edukacije Educatin USA.

Tako je više od 500 zagrebačkih studenata razgledavalo ponudu osam američkih sveučilišta.

–Zagrebačko je sveučilište dosta nisko rangirano što se tiče doktorata i mislim da se više isplati otići u inozemstvo – smatra studentica Antonija Petković s Fakulteta političkih znanosti. Sajam je organizirao Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu i mrežom EducationUSA.

Uz studente na sajmu su bili i srednjoškolci koji su tražili informacije o uvjetima upisa na poznata sveučilišta poput University of California Berkeley i Northeastern. Najviše interesa bilo je oko dobivanja stipendija, kažu iz IRO-a, a detaljnije informacije mogu se saznati na stranici www.iro.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije