Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbor za statut

Kobase u centru ostaju do daljnjeg

'08.11.2010., Zagreb, Hrvatska - Prodavacica pokazuje kobasice u Svijetu kobasica na Cvjetnim trgu.   Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
10.07.2011.
u 16:54

Interes turista razlog je zašto je štand za kobasice dobio dozvolu za ostanak i nakon Božića

Kako je moguće da se kobasice na križanju Trga Petra Preradovića i Bogovićeve još uvijek prodaju, kad se do ove godine običavalo dozvoliti štandovima da tamo budu samo za božićnog perioda, zanimalo je Tomislava Sauchu na posljednjoj sjednici Odbora za statut, poslovnik i propise. Povod pitanju bila je odluka koja određuje lokacije u gradu gdje mogu biti kiosci. Iz Ureda za prostorno uređenje objasnili su da taj štand pripada pokretnim napravama koje se prigodno postavljaju, a za koje se ne propisuje gdje mogu biti već Ured izdaje dozvolu za lokaciju i vrijeme koliko se može zadržati.

I svijeće na Manduševac

– Ako prigodni štand može stajati cijelu godinu, onda možemo ostaviti i adventske svijeće na Manduševcu – ironizirao je Saucha. Pročelnik Ureda Davor Jelavić tvrdi da su Novim dvorima, obrtu koji prodaje kobasice, produžili dozvolu jer postoji interes građana.

– Ima potrebe za tim bez obzira kome to smetalo. Vrijeme je turističke sezone i turistima takav štand treba – kazao je Jelavić. Na Cvjetnom trgu, osim Novih dvora, štand s vinom i kobasicama imala je i tvrtka Balteus. Prvotna dozvola objema im je izdana za razdoblje od 4. studenog 2010. do 16. siječnja 2011.

Tuškanac nije u gradu?

Tatjana Holjevac na sjednici Odbora upozorila je na još jednu nelogičnost – u kojoj je kategoriji kiosk za novine na Tuškancu. Dobila je odgovor da taj kiosk nije u nadležnosti grada već Hrvatskih šuma. – Znači da Tuškanac nije gradska površina – pitala je i dobila potvrdan odgovor.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
09:22 11.07.2011.

U svoj toj poplavi pekara po Zagrebu sa svim varijantama sendvica koji stoje satima i satima cekajuci kupca, pravo je osvjezenje pojesti jednu finu toplu debrecinku, hrenovku ili kranjsku u svjezem pecivu. Mi zelimo biti europski grad ali ne zelimo takve objekte. Pa na primjer u Becu su \"heisse würstl\" ili u Münchenu \"weisswürste\" su dio tradicije i isto se prodaju na cesti. I nitko se ne buni. Ili mozda netko u Zagrebu nije dobio svoj dio \"zarade\"...?

OB
-obrisani-
12:54 13.07.2011.

u 09:22h Vlaskoulicanec je napisao/la: Mi zelimo biti europski grad ali ne zelimo takve objekte. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Slazem se... Bave se nepotrebnim stvarima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije