Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Klizište u ulici Kustošijski vidikovac: Kućama prijeti zatrpavanje zemljom

- Kućama koje se nalaze ispod ulice Kustošijski vidikovac na adresi Kustošijski venec kućni broj 46 i 48 prijeti zatrpavanje zemljom, priopćio je gradski Ured za upravljanje hitnim situacijama
19. veljače 2014. u 17:05 0 komentara 1819 prikaza
Klizište
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

U ulici Kustošijski vidikovac kod kućnog broja 9 došlo je do rotacijskog klizanja terena, priopćio je gradski Ured za upravljanje hitnim situacijama.

- Kućama koje se nalaze ispod ulice Kustošijski vidikovac na adresi Kustošijski venec kućni broj 46 i 48 prijeti zatrpavanje zemljom. Ugrožena je i pomoćna građevina (šupa) na adresi Kustošijski vidikovac na kojoj se odlomio zid, a građena je neadekvatno.
Na terenu su djelatnici Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet i naložene su hitne mjere sanacije kako bi se spriječilo daljnje klizanje terena i zatrpavanje kuća. Hitne mjere su rasterećenje gornjeg dijela klizišta i prekrivanje padine građevinskom folijom kako bi se spriječilo prodiranje vode do razine temeljnog tla- navode u priopćenju.

>> Klizišta u Jaski odnose vinograde, šteta zasad milijun kuna

>> Klizište tla u Sesvetama srušilo je potporni zid na kolnik

Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.