Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Klizište u ulici Kustošijski vidikovac: Kućama prijeti zatrpavanje zemljom

- Kućama koje se nalaze ispod ulice Kustošijski vidikovac na adresi Kustošijski venec kućni broj 46 i 48 prijeti zatrpavanje zemljom, priopćio je gradski Ured za upravljanje hitnim situacijama
19. veljače 2014. u 17:05 0 komentara 1822 prikaza
Klizište
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

U ulici Kustošijski vidikovac kod kućnog broja 9 došlo je do rotacijskog klizanja terena, priopćio je gradski Ured za upravljanje hitnim situacijama.

- Kućama koje se nalaze ispod ulice Kustošijski vidikovac na adresi Kustošijski venec kućni broj 46 i 48 prijeti zatrpavanje zemljom. Ugrožena je i pomoćna građevina (šupa) na adresi Kustošijski vidikovac na kojoj se odlomio zid, a građena je neadekvatno.
Na terenu su djelatnici Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet i naložene su hitne mjere sanacije kako bi se spriječilo daljnje klizanje terena i zatrpavanje kuća. Hitne mjere su rasterećenje gornjeg dijela klizišta i prekrivanje padine građevinskom folijom kako bi se spriječilo prodiranje vode do razine temeljnog tla- navode u priopćenju.

>> Klizišta u Jaski odnose vinograde, šteta zasad milijun kuna

>> Klizište tla u Sesvetama srušilo je potporni zid na kolnik

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.