Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obišao Trnje

Klisović: Zaustavit ću prodaju gradskih nekretnina

Zagreb: Josško Klisović, kandidat za gradonačelnika, o temi Novog Zagreba
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/2
08.04.2021.
u 15:03

Naveo je Klisović i druge prioritete, poput izgradnje vrtića u Rapskoj ulici, koji je već davno predviđen GUP-om, kao i obnova škole Jure Kaštelana, koja svojim kapacitetima nije dovoljna za djecu na Savici.

Ne želim prodati i zaustavit ću prodaju ovih gradskih nekretnina, jer ne želim raditi štetu gradskom proračunu niti zanemarivati javni interes, rekao je danas kandidat za gradonačelnika Joško Klisović, i to pri obilasku gradske četvrti Trnje, u kojoj se trenutno prodaje gradska imovina poput Paromlina, Gredelja i Zagrepčanke. Prioritet će biti zaustavljanje tog procesa, naglasio je Klisović, a na njihovom mjestu namjerava napraviti novu gradsku i urbanu cjelinu.

- Jedan novi moderan centar Zagreba koji će biti oplemenjen javnim sadržajima kao što su kazališta, tržnica, galerije, glazbeni centri, centar civilnog društva, poslovni i stambeni prostori, parkovi i zelene površine. Sve to ide uz denivelaciju željeznice, to će spojiti grad u funkcionalnu cjelinu - istaknuo je Klisović.  Kandidat za dogradonačelnika Renato Petek već je u veljači zatražio moratorij na prodaju ovih nekretnina, što je SDP u Gradskoj skupštini i podržao. No, nažalost, klijentelistički duopol HDZ-BM365 to je onemogućio.

Renato Petek istaknuo je pak da bi direktnom prodajom Paromlina, Gredelja i Zagrepčanke gradski proračun bio oštećen za više od 300 milijuna kuna.

- Točno je taj iznos lako obračunati kada uzimamo u obzir koliko se uložilo u kupovinu ovog prostora, u te tri parcele i koliko nas je do sada koštalo njihovo održavanje - rekao je Petek obećavši kako neće dozvoliti mešetarenje gradskim parcelama, njihovu prodaju u bescjenje ili pogodovanje privatnicima za njihove vlastite interese. 

Naveo je Klisović i druge prioritete, poput izgradnje vrtića u Rapskoj ulici, koji je već davno predviđen GUP-om, kao i obnova škole Jure Kaštelana, koja svojim kapacitetima nije dovoljna za djecu na Savici, a posebice je veliki problem što usprkos pravilima EU-a, koje Hrvatska mora poštovati, još uvijek ima azbestni krov. A nedostaje, dodaje, i domova za starije, na čemu će raditi, jer želi starijim sugrađanima omogućiti dostojanstven život.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije