Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o tomaševiću

Klisović: I HDZ je imao slučaj postavljanja donatora na visoku funkciju

Zagreb: Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović obratio se medijima
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/5
13.07.2021.
u 11:24

Jedna od točaka o kojoj će se govoriti u četvrtak na sjednici je i plaća predsjednika Skupštine za koju smatra da ne bi trebala biti viša od gradonačelnikove.

Uoči prve radne sjednice novog sastava Skupštine, koja je u četvrtak u devet sati, predsjednik gradskog parlamenta Joško Klisović održao je konferenciju za medije na kojoj se, među ostalim, osvrnuo na točke dnevnog reda.

- Skupština prelazi na potpuno digitalni način poslovanja. Dio je to mjera uštede, nema više papira, printanja i fotokopirnih aparata. Svim će zastupnicima na taj način biti sve odmah dostupno - kaže Klisović dodajući kako će se proći i stvari koje je radila bivša vlast svom mandatu, što uključuje sve od žičare do nadstrešnica.

Jedna od točaka o kojoj će se govoriti je i plaća predsjednika Skupštine za koju smatra da ne bi trebala biti viša od gradonačelnikove.

- Koeficijent je bio 7,14 i smanjit će se 6,50. Tako će plaća biti malo manja od gradonačelnikove, a njome se neće umanjiti vrijednost rada predsjednika Skupštine. Jedna od temeljnih točki je preustroj gradske uprave. Već smo smanjili urede na 16, gotovo ih prepolovili. Kada ćemo htjeti uspostaviti tajništvo, što je i plan, morat ćemo mijenjati zakon, a to će ići preko Sabora. To je jedan od koraka reforme - objašnjava Joško Klisović.

Svi poslovi, dodaje, koji su se obavljali u gradskoj upravi, nastavit će se raditi i dalje kao i do sada.

- Niti jedan posao neće nestati i sve će funkcionirati i dalje. Bit ćemo u kontaktu s ljudima kao što smo, primjerice, već do sada primili mnogo udruga. Danas nam dolaze branitelji s kojima ćemo pričati o problemima i interesima koje imaju. Još jedna točka koju bih istaknuo je kratkoročno zaduženje. Grad mora osigurati likvidnost, ne smije doći do blokade da ne dođe do kaotičnog stanja i zastoja. Troškovi se moraju pokriti - veli.

Što se tiče izvješća i situacije u dječjoj bolnici Srebrenjak rekao je kako će se osvrnuti i na to te u kojem je trenutačno stanju.

- Zastupnici su tražili da budu podrobnije upoznati sa stanjem, što je legitimno, i da se ne čita smo u novinama što se zbiva. Točka dnevnog reda je i biranje članove uprave Holdinga koju je predložio klub HDZ-a. Tu će gradonačelnik objasniti kakvo je stanje zatekao ondje dok je preuzeo ulogu gradonačelnika te koje je brze korake morao poduzeti svezi vodećeg kadra - kaže Klisović.

Za postupke koje je pokrenulo Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa protiv Tomislava Tomaševića kratko je komentirao kako ne treba prejudicirati prije njihovog finalnog zaključka, iako razumije da je javnost skeptična i iziritirana poučena ranijim primjerima te iskustvom.

- Koliko znam, i HDZ je imao slučaj postavljanja donatora na visoku funkciju i povjerenstvo je odlučilo da nije bilo sukoba interesa. Dakle, to što je slučaj pokrenut ne znači da na kraju neće biti "oslobađajuće presude" - zaključuje. Za ukidanje mjere roditelj-odgajatelj, dodaje, kako ona nije ostvarila željeni učinak već neke negativne te je treba revidirati.

Komentara 1

LL
lijepa_li si
16:55 13.07.2021.

..i hdz je imao slučaj postavljanja donatora na funkciju!! 30 g u politici, a još ništa o politici ne zna. strahi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije