Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Parking

Karte platili čak 15 tisuća kuna, ali – nepotrebno!

Hvarska ulica
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
05.06.2014.
u 10:15

Građani su kupili karte i u ulicama gdje se parkiranje još ne naplaćuje. Javio se i HNS koji će pokrenuti potpisivanje peticije

Naplata parkiranja koja je od ponedjeljka uvedena na dijelu Sigečice zbunila je stanovnike. Premda je službeno naplata uvedena u samo tri ulice, ploče kojima se jasno označava da se parkiranje naplaćuje postavljene su posvuda. Tako su se brojni stanari Sigečice požurili kupiti mjesečne karte koje vrijede od 2. lipnja iako će se parkiranje početi naplaćivati tek krajem mjeseca.

I dok su stanari tako nepotrebno kupili povlaštenu kartu od 40 kuna, tvrtka Ajster izgubila je puno više. Naime, za svojih pet vozila kupili su poslovne godišnje karte ostavivši u blagajni Zagrebparkinga 15 tisuća kuna.

– Čuli smo da se parkiranje na Sigečici naplaćuje od 2. lipnja i vidjeli znakove pa smo kupili karte. Tko bi znao da to vrijedi samo za neke ulice. Mogli smo kupiti karte tek od srpnja – požalio se Davor Ajster i objasnio da je tvrtka izgubila 1250 kuna (mjesečna poslovna karta stoji 250 kuna).

Iz Zagrebparkinga poručili su da se svi koji smatraju da su oštećeni jave odjelu reklamacija, no i napomenuli da prije početka naplate ostavljaju obavijesti na znakovima, automobilima i u haustorima.

Protiv naplate parkiranja na Sigečici, ali i Trnju i drugdje gdje je nedavno proširena zona, ustao je HNS.

– Ova je odluka potpuno promašena i pretvara Zagreb u veliko parkiralište ili parking-grad – kazao je Ismar Avdagić iz HNS-a Trnje. Najavio je da će u lipnju diljem grada prikupljati potpise za peticiju za ukidanje naplate parkiranja u novoproširenim zonama.

>> Nakon Kruga naplata se širi i na sigečicu

Komentara 5

DO
dosaosam
10:26 05.06.2014.

Čemu služi naplata parkiranja?Kaj če biti više parkirnih mjesta ili fontana?Molim preuzvišenog gradonačelnika da samo jedan dan prođe prijepodne Klaićevom ulicom i vidi kolone automobila koje na ulici stoje parkirani jer roditelji dovodeći djecu u bolnicu nemaju se gdje parkirati.Važnije su fontane,reče Bandić i ostane živ.

LA
lanemoje
11:57 05.06.2014.

Uhljebljenje u Vladi: Postao je pomoćnik ministra preko noći Kadar HNS-a: Ismar Avdagić bio je odvjetnik bez iskustva kad je došao na čelo Zavoda za mjeriteljstvo, a zatim je zbrinut u Ministarstvo gospodarstva. S fakulteta na posao bio je naziv naziv programa zapošljavanja mladih u vrijeme Račanove vlade. HNS je očito preuzeo taj moto kad je riječ o njihovoj stranačkoj mladeži. Stranka Vesne Pusić već je odavno poznata po velikom broju kadra koji su uhljebili, a najnoviji primjer je pomoćnik ministra Ismar Avdagić. Nakon što je završio Pravni fakultet u Zagrebu i odradio vježbenički staž, kratko je radio kao odvjetnik. Zatim je postao ravnatelj Državnog zavoda za mjeriteljstvo i taj je posao radio dvije godine. Navodno je razriješen jer Vlada nije bila zadovoljna njegovim radom. Zato ga je šefica HNS-a i prva potpredsjednica Vlade pogurala i postavila za pomoćnika ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka.

Avatar pavo24
pavo24
13:20 05.06.2014.

Zar HNS postojim u Zagrebu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije