Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
metropolit američke nadbiskupije Chicago

Kardinal Cupich posjetio zagrebačku katedralu i molio na grobu bl. Stepinca

Kardinal Blase Joseph Cupich
Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
1/3
28.01.2022.
u 12:12

Biskup Šaško također je rekao kako se vidi da vjernicima nedostaje katedrala i mogućnost da mole na grobu bl. Alojzija Stepinca.

Kardinal Blase Joseph Cupich, nadbiskup metropolit američke nadbiskupije Chicago, posjetio je danas potresom pogođenu zagrebačku katedralu. 

Pred katedralom ga je dočekao pomoćni zagrebački biskup i predsjednik Odbora za obnovu katedrale mons. Ivan Šaško, u pratnji potpredsjednika Odbora mons. Zlatka Korena i upravitelja Nadbiskupskog dvora preč. Ivice Budinšćaka. Pohodu su prisustvovali i biskupski vikar i kancelar Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Marko Kovač te pročelnik Tiskovnog ureda i vicepostulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije preč. Tomislav Hačko, izvijestili su iz Zagrebačke nadbiskupije.

Mons. Šaško upoznao je kardinala Cupicha s poviješću katedrale, oštećenjima koja su nastala u potresima 2020. godine te procesom obnove. Naglasio je kako je katedrala kratko bila otvorena za Božić 2020., kada je u njoj slavljene svete mise. No, potres 29. prosinca pogoršao je oštećenja te je katedrala od tada zatvorena za vjernike i posjetitelje.

Biskup Šaško također je rekao kako se vidi da vjernicima nedostaje katedrala i mogućnost da mole na grobu bl. Alojzija Stepinca.

Kardinal Cupich predvodio je molitvu na grobu Blaženika, gdje je istaknuo nakane za obnovu katedrale i sve one koji su u nju uključeni, za cijelu Hrvatsku, za papu Franju i kardinala Bozanića te za kauzu blaženoga Alojzija Stepinca. Nakon obilaska katedrale kardinal Cupich i biskup Šaško uputili su se prema prostorima Nadbiskupskog dvora i Nadbiskupskog duhovnog stola, koji su također teško stradali u potresu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije