Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maksimir, jarun..

Kamo za praznik rada? Provjerite u našem vodiču

grah
Grgur Zucko/PIXSELL
30.04.2013.
u 10:30

Na porciju graha u Maksimir mogu doći svi, a grah će se dijeliti i na terasi noćnog klubaRoute 66 od 16 sati, uz rock’n’roll slušaonicu

PARK MAKSIMIR

Uz kulturni program i više od pedeset tisuća porcija graha, slavit će se Međunarodni praznik rada u Maksimiru, a gradonačelnik Milan Bandić najavio je proslavu bez ikakve promidžbe i politike, prema već uhodanoj tradiciji. Podjela graha počet će u 11 i trajati do 13 sati, a nakon pauze počet će opet u 14 sati i dijelit će se do 19, odnosno dok ima graha. Kao i prošlih godina, grah će se prema gradonačelnikovoj recepturi pripremiti u Ustanovi Dobri dom Grada Zagreba.

Na porciju graha u Maksimir mogu doći svi. Iako će sve službe za Hitne intervencije Zagrebačkog holdinga stalno raditi, Centar za korisnike Zagrebačkog holdinga u Ulici grada Vukovara 41 neće biti otvoren. Tramvaji i autobusi prometovat će prema nedjeljnom voznom redu.

TVORNICA KULTURE

“Uštekaj se u sindikat” naslov je koncerta zagrebačke grupe Elemental, koji na Međunarodni praznik rada u 22 sata svojim članovima i svim zainteresiranim građanima daruje Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Nezavisni hrvatski sindikati. Na novom albumu Elemental se, među ostalim, posvetio i političkim, ali i društveno angažiranim temama zbog čega ih je sindikat odabrao za obilježavanje praznika. Dio ulaznica rezerviran je za članove sindikata, a ostale se mogu podići u Tvornici kulture do dana koncerta. Ulaznica još ima i besplatne su. 

PARK RIBNJAK Orijentacijski klub Vihor, kao i svake godine, organizira Prvomajsku dječju utrku. Start je u 10 sati, a na startu djeca će dobiti zemljovid parka te kontrolne točke koje moraju što prije prijeći. Djeca se natječu prema tri starosne kategorije i spolu. U utrci mogu sudjelovati djeca od sedam do dvanaest godina. Prijaviti se može na samom startu, cijena startnine je dvadeset kuna po djetetu. Ovaj put organizirana je i posebna kategorija za sve roditelje (bake i djedovi, tete, strine, stričevi...) čija djeca sudjeluju u dječjoj utrci. Na kraju za sve je sudionike organizirana tombola, a nagradu može preuzeti samo onaj izvučeni koji je fizički prisutan na izvlačenju.

KULTURNI KLUB O’GRADA Glazbenik Adrian Gašpar iz Beča i Oscar Antolí iz Španjolske premijerno će u 20 sati održati besplatni koncert Bridgebeat, a na programu im je kombinacija jazza, latin-jazza, etna i klasične glazbe. Inspirirani zvukovima koji pripadaju različitim kulturnim tradicijama, mladi glazbenici povezuju različite glazbene stilove. Gašpar, Rom rođen u Bukureštu, za bazu svojeg opusa koristi romsku glazbu, a Antolí iz rodne Katalonije tradicionalnu glazbu.

ROUTE 66 Besplatan prvomajski grah s domaćim kobasama dijelit će se i na terasi noćnog kluba od 16 sati, uz rock’n’roll slušaonicu.

PHOTO STUDIO “MUSEUM” U pogonu tvornice Katran organizira se doček 1. svibnja, a za proslavu zadužen je vatrogasni limeni bend uz dirigentsku palicu DJ-a Don Toma. Starta se u 23 sata. Prijave za popis su obavezne, dolazak se potvrđuje do 30. travnja u 21 sat na mail photo.studio.museum@gmail.com.

HARD PLACE Besplatan ulaz i grah očekuju posjetitelje ovoga kluba od 20 sati. Praznik rada slavit će se uz radničku glazbu – country, za koju je zadužen jedini stalno aktivan country band u Zagrebu – Country Strike, koji slavi i treći rođendan.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:28 01.05.2020.

Drugovi i drugarice! Čestitam svima dan rada! Posebno čestitam dan rada vladi,predjedniku RH koji tečno govori englesku verziju lingue Croatica,HDZu i SDPu i ostalim vrijednim partijama. Jedan dan bi se ipak moralo raditi,to znamo svi!. Izuzetne čestitke drugu popu Božii ,i naravno drugarici Vesni koja se sa neviđenim entuzijazmom, ne samo na dan rada, zalaže za povratak majčici SFRJ. I naravno,našem biseru,drugu Zoki,da,da,i on radi danas(između ostalog,viđen na koncertu nove simfoniju za harmoniku u G-molu… Aj-mo…na roštiljadu pod eritrocitnim barjakom..i molim,odstojanje,najmanje 5 metara,jer,murja kibi iza grma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije