Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekoincident

Kalinić: Iscurilo 130.000 l dizela, a Janaf je sve želio zataškati

pavle kalinić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
23.07.2010.
u 11:37

Iako oni tvrde da je isteklo najviše 3000 litara dizela, prema našim informacijama isteklo je 130 tisuća litara – rekao je Kalinić koji tvrdi da je tu informaciju dobio od čovjeka "iz sustava".

Janaf je pokušao zataškati istjecanje čak 130.000 litara dizela – rekao je jučer Pavle Kalinić, pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Podsjetimo, u četvrtak je na Janafovu postrojenju na Žitnjaku došlo do istjecanja dizelskog goriva, a prema neslužbenim informacijama, radilo se o dvije do tri tisuće litara. I u MUP-u tvrde da je isteklo oko 2500 litara eurodizela

Kalinićev zviždač

– Oni tvrde da je isteklo najviše 3000 litara, a prema našim informacijama, isteklo je dva i pol vagona nafte – rekao je Kalinić. Tvrdi da je informaciju dobio od čovjeka “iz sustava”, a ime ne želi otkriti jer “znate kako zviždači završavaju u RH.”

– Janaf je sve želio zataškati, a to bi se vjerojatno i dogodilo da nije izvršen veliki pritisak na vodstvo te tvrtke. Istjecanje se nije dogodilo za pretakanja, nego su vanjski dobavljači pogrešno spojili cijevi i pustili naftu da istječe u polje. Dokumente o istjecanju imaju Janaf, Petrol i njihovi dobavljači koji su sinoć radili inventuru – tvrdi Kalinić. Na teške optužbe reagirala je jučer tvrtka Janaf.

– Prilikom jučerašnjeg procurenja dizela na terminalu Žitnjak, curenje je u kratkom roku primijećeno i zaustavljeno. Obaviještene su nadležne službe koje su izašle na teren i provode istragu – poručuju iz Janafa. Na pitanje koliko je goriva iscurilo, odgovorili su da će o svemu moći govoriti tek nakon nalaza istražnog povjerenstva.

Kalinić također tvrdi da su štetu sanirali tako “da su sve poslali u kanalizaciju”.

– Šteta je stručno sanirana i odmah je prestala svaka prijetnja za ljude i okoliš – odgovaraju iz Janafa.

Kalinićeve tvrdnje da je dizel završio u zagrebačkoj kanalizaciji provjerili smo u Vodoopskrbi i odvodnji, podružnici Holdinga.

 

 

Komentara 11

TO
tomokaro
12:04 23.07.2010.

Ja samo ne kužim kaj ćemo imati u gradu policiju i ovaj ured i tko će kaj delati. Ako se taj ured zove ured za hitne intervencije nisam videl da je bil u Varšavskoj i nije mi jasno koga bi on \"spašaval\" TAMO obzirom da su dvije suprotne strane.Moš si mislit koga!!!!!!

TA
tarle1
12:16 23.07.2010.

Pardon, nisam naveo o kojem se \"velikom\" državnom menadžeru radi. Naime, rječ je o gospodinu Markovu.

TA
tarle1
12:12 23.07.2010.

Baš \"zgodno\"! Interesira me da li će onaj \"sručnjak\" iz HSS-a barem ponuditi ostavku i da više ne će svaki mjesec primati 180.000 kuna na ime nekakve menadžerske plaće. Jadna zemljo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije