Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pu zagrebačka

Kalašnjikov, dvocjevka, prigušivači...: Prilikom pretrage kuće u Svetoj Nedelji policija pronašla arsenal oružja

Foto: PU Zagrebačka
1/3
17.02.2024.
u 16:08

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku provođenje akcije "Manje oružja - manje tragedija", odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, kažu iz policije

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog dijela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, policijski službenici PU Zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom. 

Utvrđeno je, naime, da je osumnjičeni protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja i građana neovlašteno nabavio i posjedovao veće količine streljiva i vatrenog oružja koje je građanima dopušteno samo uz prethodno odobrenje. 

VEZANI ČLANCI: 

Temeljem naredbe nadležnog prekršajnog suda policijski službenici, kako su izvijestili iz PU Zagrebačke, jučer su obavili pretragu doma osumnjičenog u Svetoj nedelji prilikom čega su pronađeni dvocjevna puška neutvrđenog proizvođača i kalibra, pištolj neutvrđene marke kalibra 9 mm s dva pripadajuća spremnika, pištolj marke Tanfoglio kalibra 6,35 mm s pripadajućim spremnikom, kućište s prihvatom, sustavom za okidanje i rukohvatom za automatsku pušku sustava „Kalašnjikov“, cijev za zračnu pušku proizvođača „CZ“, zatvarač za repetirajuću pušku nepoznatog proizvođača, dvije cijevi za pušku dužine 25 cm i 21,5 cm, dva prigušivača pucnja te 587 komada streljiva raznih kalibara.

Oružje je oduzeto, a po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu podnijeta kaznena prijava

VEZANI ČLANCI: 

– Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku provođenje akcije "Manje oružja - manje tragedija", odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, ono se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.  Kampanja Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ provodi se od 2007. godine sa ciljem poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, bez sankcija – kažu iz PU Zagrebačke. 

GALERIJA Građani se okupili na prosvjedu 'Dosta je! Odmah na izbore'

1/64

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije