Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u prostorima vijeća gradske četvrti sesvete

Kako najbolje iskoristiti prostore mjesnih odbora doznajte u četvrtak na predstavljanju projekta "Centri zajednice"

Foto: Projekt "Centri zajednice"
1/4
20.11.2023.
u 14:54

Projekt provode tri zagrebačke organizacije K-Zona, Vestigium i Zajednički put, a na sudjelovanje pozivaju članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, udruge i građanske inicijative zainteresirane za rad u zajednici kroz korištenje prostora mjesnih odbora

Nakon Savice, Jaruna, Trešnjevke, Brezovice i Vrbana, projekt "Centri zajednice" širi se i u Sesvete. Predstavit će se ondje u četvrtak od 17 do 19 sati u prostorijama tamošnjeg Vijeća Gradske četvrti na Trgu Dragutina Domjanića 4. 

Projekt provode tri zagrebačke organizacije K-Zona, Vestigium i Zajednički put, a na sudjelovanje pozivaju članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, udruge i građanske inicijative zainteresirane za rad u zajednici kroz korištenje prostora mjesnih odbora.

VEZANI ČLANCI: 

Organizatori će tako ondje predstaviti programe za građane pa će Zaklada Zajednički put pokazati kako Centar za osobe starije životne dobi djeluje na Jarunu i Donjem gradu, udruga K-Zona okupljene će upoznati s Šesnaesticom, centrom za mlade s naglaskom na LGBT programe, udruga Vestigium predstavit će centar za društveno kulturne programe građana koje provode na Vrbanima te u Brezovici, a s vlastitim primjerom dobre prakse pridružit će im se i Mjesni odbor Savica

Jedan od ciljeva projekta je okupiti različite aktere u mrežu kojom će se poticati aktivno građanstvo olakšavanjem organizacije programa u zajednici.

VEZANI ČLANCI: 

– Na ovom događanju nadamo se spojiti predstavnike mjesnih odbora, ali i udruga i građanskih inicijativa, te potaknuti prostore koji većinu vremena stoje prazni, a namijenjeni su za korištenje građanima, odnosno da postanu centri zajednice – ističe Irena Borovina iz udruge Vestigium.

Bit će predstavljena i brošura “Preporuke za upravljanje centrima” koju je izradio projektni tim projekta "Centri zajednice" kako bi olakšao svima koji su entuzijastični oko pokretanja programa u svojoj zajednici, da svoju inspiraciju uspješno i provedu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije