Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI HOSTEL u Zagrebu

Kako je spavati zatvoren u svemirskoj kapsuli? Provjerili smo!

24.11.2016., Zagreb -  Subspace hostel u Teslinoj ulici za smjestaj nudi kapsule u kojima ce gosti spavati.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
26.11.2016.
u 13:45

Večernjakov reporter prvi je testirao ponudu Subspacea, koji se danas otvara

Ako ste se ikada pitali kako je astronautima spavati u svemirskoj postaji, sada to možete doznati u središtu Zagreba. Dva desetljeća nakon što je u podrumu Tesline ulice broj 12 otvoren prvi internetski kafić u Hrvatskoj i jedan u prvih 200 u svijetu, isti prostor danas postaje prvi “svemirski” hostel u cijeloj Europskoj uniji.

Hrvoje Krlić, od djetinjstva zaljubljenik u SF filmove, sasvim je slučajno, tražeći nešto po bespućima interneta, naletio na kapsule koje se u azijskim zemljama koriste kao smještajne jedinice u nekim hostelima i hotelima, i rodila se ideja o jedinstvenoj ponudi na turističkoj karti Zagreba, ali i Hrvatske i EU.

– Kada sam vidio te “svemirske” kapsule, ostao sam “paf”, a trenutak kasnije već sam ih vizualizirao u prostoru u kojem je 20 godina Sublink internet-kafić. Nekim logičnim slijedom došlo je ime Subspace hostel, a onda i višemjesečni posao kako ideju pretočiti u stvarnost – govori Krlić.

Uslijedio je, dodaje, razgovor s tvornicom u Kini koja proizvodi kapsule za spavanje pa posjet i narudžba. I cijela se priča počela polako kotrljati. Za finalizaciju projekta Hrvoju je trebalo više od godinu dana i nešto više od dva milijuna kuna, no hostel koji danas otvara svoja vrata zaista izgleda svemirski.

– U ponudi imamo 20 kapsula različite razine opremljenosti. Svaka ima Wi-Fi, android zaslone različitih veličina s više od tisuću TV kanala, nekoliko razina klima-uređaja i ventilacije.

Gostima su na raspolaganju ormarići za stvari te sanitarni čvor koji smo u potpunosti sami dizajnirali i patentirali – objašnjava Krlić.

Osnovna je ideja ove jedinstvene ponude za goste Zagreba bila osigurati im privatnost hotela po cijeni hostela, i to u samom središtu grada. Svaki se gost, naime, može zatvoriti u kapsulu, staviti slušalice na uši i “isključiti” se od vanjskog svijeta, a da ga pritom nitko ne ometa.

Cijene noćenja iznosit će između 25 i 35 eura, ovisno o opremljenosti kapsule. Krlić naglašava da je ostatak prostora i dalje zamišljen kao internet-kafić, a postoji i dnevni boravak s nekoliko kauča i fotelja, malim stolovima i kuhinjicom s hladnjakom u kojoj si gosti hostela mogu pripremiti čaj, kavu ili sendvič.

>> Otvoren Hostel Dubrovnik u kojem će boraviti osmaši iz cijele Hrvatske

Komentara 3

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
14:16 26.11.2016.

Cijena bi trebala biti maksimalno 20 eura. Za 35 eura se u Zagrebu može iznajmiti cijela soba sa wc-om i king size krevetom, samo od pogleda na ovu sliku hvata me klaustrofobija.

NA
nasunis
18:20 26.11.2016.

Uh, zao mi je covjeka ulozio pare a mozda ilegalno. Sto nije za kategorizaciju propisana minimalna kvadratura.

GV
gvericivica
10:32 27.11.2016.

Nema od toga ništa, cijena je promašena,,za te pare iznajmiš apartmančić i odmoriš se ko čovik, nismo mi japanci i korejci,,cijena ovakvog noćenja ne bi smjela prelaziti 10 eura,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije