Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dokumentarno

Kako Goricu učiniti boljim i zdravijim mjestom za život?

Velika Gorica centar grada
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
05.05.2014.
u 10:38

Globalni pokret za prijelaz u društvo s manje nafte i većom kvalitetom života stiže u Veliku Goricu. U filmu U tranziciji 2.0 prikazat će se uspješne priče iz svijeta i pronaći mogućnosti za Grad

Film “U tranziciji 2.0″ i diskusija s građanima namijenjeni su svima koji misle da se u Velikoj Gorici ne dešavaju zanimljive stvari, ili bi željeli da se pokrenu korisne inicijative poput urbanih vrtova ili besplatnih popravljaonica.

Kronike Velike Gorice javljaju da Zelena mreža aktivističkih grupa (Udruga ZMAG) u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica u četvrtak 8.5. u 19 sati prezentirat će mogućnosti za svakog pojedinca koji želi doprinijeti stvaranju održive zajednice u Velikoj Gorici. Ulaz je slobodan.

- Svjesni smo da se već sad suočavamo s velikim krizama današnjeg vremena – s ekonomskom krizom, klimatskim promjenama i poskupljenjem, a i mogućim nestašicama fosilnih goriva. Umjesto da samo pričamo o problemima, ovim događajem pokazujemo moguća rješenja. Pozivamo sve koji žele dobiti inspiraciju i osmišljavati lokalne pothvate koji jačaju zajednicu i povezuju nas u društvo u kojem se i s manje novca može živjeti i ljepše i bolje – poručuju iz ZMAG-a.

Foto: www.intransitionmovie.com

Foto: www.intransitionmovie.com/

Film Emme Goude “U tranziciji 2.0″ govori o globalnom tranzicijskom pokretu za prijelaz u društvo s manje nafte i vjerojatno manje novca, ali s većom kvalitetom življenja. To je niz od 16 priča sa 7 kontinenata u kojima obični ljudi rade izvanredne stvari.

U njemu su prikazana mjesta koja tiskaju vlastiti novac, posvuda uzgajaju hranu, lokaliziraju ekonomiju i grade vlastite sunčane elektrane. Ovaj pokret za stvaranje održivih zajednica je ideja koja se viralno širi planetom, društveni eksperiment u nošenju s nesigurnim vremenima uz usmjerenost na rješenja.

- Diskusija nakon filma će pokazati što sve želimo i možemo u našem gradu i u našem kvartu, a najavit ćemo i događaje kojima krećemo u stvaranje održive zajednice u Velikoj Gorici – objasnili su iz Udruge ZMAG.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije