Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA OD IZLAZAKA

Kako će Zagrepčani provesti Praznik rada? Uz roštilj na balkonu i u krugu obitelji

Ilustracija
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
30.04.2020.
u 20:45

U Maksimiru, neće biti tradicionalnog graha, a sve i da ga bude, kažu nam čitatelji, ionako bi radije ostali kod kuće.

Roštilj, hladno piće, sunce koje udara u leđa i obitelji u grupama koji sjede na travi i uživaju u lijepom vremenu, a još više u odličnoj hrani. Prizor je to koji se na Jarunu i Bundeku za Praznik rada mogao vidjeti baš svake godine - do ove. Jer proslava ovog bladana sutra će biti posve drukčija od uobičajene a umjesto u parkovima i igralištima, obitelji će, kazali su nam, taj ipak radije provesti u svojim domovima i u krugu obitelji.

Carskog mesa, čevape, piletine, tikvice, ulja, majoneze i, ne zaboravimo, graha u konzervi svejedno su Zagrepčani jučer i prekjučer u velikim količinama kupovali jer unatoč koronavirusu i najavljenom kišnom vremenu proslave će biti. No, umjesto na Bundeku i Jarunu, u dvorištima i na balkonima.

- Imam veliku terasu,cvijeće,klinci se mogu igrat i bit na zraku a da se ne gužvam na Jarunu - kazao je Danijel Zubović s Jaruna, dodavši da vremena ionako nisu za uživanje na otvorenom. Čak i oni koji žive u stanovima, rekli su nam, namjeravaju na roštilju okrenuti meso i povrće, pa makar s balkona, a padne li kiša - ništa za to, jer su balkoni ionako natkriveni. 

Na Maksimiru ove godine neće biti prvomajskog graha, a sve i da ga bude, kažu nam čitatelji, ionako bi radije ostali kod kuće. To je i dobra ideja, poručili su epidemiolozi, jer okupljanja više od petero ljudi ionako nisu dozvoljena, pa je tako i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao da je roštiljanje dopušteno, no uz poštivanje socijalne distance. 

Trgovine će, podsjetimo, sutra uglavnom biti zatvorene, a mnoge od njih i danas su radile skraćeno. Radi će i kiosci, pekarnicama, trgovinama kruhom i pekarskim proizvodima i trgovinama na benzinskim postajama.
 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ElizabethAV75
ElizabethAV75
14:19 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

DU
Deleted user
21:09 30.04.2020.

Jako se čudim da se u Hrvdtskoj još uvjek slavi ovaj praznik. Zar to nije HDZ proglasio komunističkom izmišljotinom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije