Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Kad "prijavi Milanu" znači početak rješavanja gradskih problema

javni zahod
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
22.12.2015.
u 16:36

Ne zna se kad će zahod na Črnomercu proraditi, ni zašto u Kašini uvode plin, a ne kanalizaciju

Prijavite Milanu, to će on, kao što uvijek kaže, "riješiti sutra u pola devet". Samo jedan je to od komentara čitatelja na tekst o javnom WC-u na Črnomercu, zatvorenom još od 7. prosinca.

Nuždu, stoga, Zagrepčani obavljaju po čitavom okretištu što, dakako, nimalo nije ugodno oku, a ni nosu. Kad će i hoće li uopće toalet opet biti u funkciji, sami stanari Črnomerca nisu od Grada dobili odgovor, a do datuma ili potvrde da će WC, koji se koristi posljednjih 20 godina, zauvijek ostati zaključan, nismo došli ni mi. Iz Gradsko stambeno-komunalnog gospodarstva zaključili su kako se oni bave "samo održavanjem toaleta", što ih ne čini pozvanim da znaju zbog čega je on i zatvoren.

Činjenica, međutim, i dalje jest da je upravo taj javni WC okretištu, kojim dnevno prođe minimalno deset tisuća ljudi, Zagrepčanima prijeko potreban. Kao što jest i dalje činjenica da se upravo glas građana zanemaruje odluče li sami potražiti odgovore na određena pitanja ili ih se jednostavno ne pita što misle o odluci koja se planira donijeti.

S neslušanjem "vox populija" problema trenutačno imaju i stanovici odvojka Reberec u Kašini, koji se godinama bore za uvođenje kanalizacije u svoju ulicu, a umjesto toga, sad će dobiti plin, koji, zapravo, nitko u ulici nije ni tražio. Kako govore tamošnji stanari, u svojoj ulici sve su napravili sami, čak je i asfaltirali, budući da nisu mogli doći do nekoga tko bi to mogao napraviti za njih. Isti taj asfalt sad će im izrovati kako bi proveli plinifikaciju, ali ne i doveli kanalizaciju u kvart.

"Prijavite Milanu", kažu Zagrepčani, koji čitaju i komentiraju tekstove na portalu Večernjaka. Izgleda da to ipak nije rješenje koje može "upaliti", budući da su i stanovnici Črnomerca i Kašine već sve što ih muči "prijavili Milanu", odnosno Gradu Zagrebu.

– Zapravo je vrlo jednostavno. Želimo samo znati što se događa - jednostavno je opisao Tomislav Varga, koji nam je prekjučer i ukazao na problem toaleta na Črnomercu. Za gradske službe to je vjerojatno preteško pitanje, dodao je građanin.

Komentara 10

TH
than
03:10 23.12.2015.

Sto ga imaju pitati ? Okruzio se ljudima koji su podobni, a ne sposobni. Da je zaposlio ljude koji zele raditi, bilo bi i odgovora. Takvi ljudi su obicni ljudi, ali ih nema, jer nemaju vezu da se zaposle. Dakle, nije briga Bandica za sve prijave. Da je briga zaposlio bi ljude koji ce raditi i obradjivati to. Ovako, samo delamo, fontane i ostale nebitne gluposti.

2X
2Xgeneral
07:03 23.12.2015.

drugu matanu mikiju ne treba javni WC jer se*e gdje stigne a purgeri nek se snađu. miki je tak i tak živio do svojih 20-tih godina u kući bez klozeta pa navikao - snađi se. lik se spašava remetinca a vi ga silujete oko klozeta? jel

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
11:35 23.12.2015.

Sad se milance uvalil i hdz-u i naravno opet jase al stvarno se divim ljudima kaj tog lika podrzavaju a da podsjetim bil je u koaliciji sa oni darinkom kosorom pa je taj darinko otisal u hdz a sad je hdz u koaliciji sa darinkom a bandic je dal podrsku hdz-u i sad su pak skupa e pa ovog nema ni u sjevernoj koreji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije