Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
7. listopada

Jura Stublić & Film u Tvornici obilježavaju 40. obljetnicu albuma „Sva čuda svijeta“

Koncert Jure Stublića u Tvornici kulture
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
24.09.2023.
u 19:31

Zagrebački koncert donijet će, osim pjesama sa „Sva čuda svijeta“ i „best of“ set Jure i Filma, u kojem će se naći hitovi poput „Sjećam se prvog poljupca“, „Srce na cesti“, „Pjevajmo do zore“, „Neprilagođen“, „Zamisli život u ritmu muzike za ples“, „Signali u noći“...

Na tradicionalnom jesenskom koncertu Jure Stublića & Filma u zagrebačkoj Tvornici, koji će se održati u subotu, 7. listopada, obilježit će se 40. rođendan albuma „Sva čuda svijeta“, a publika će moći čuti i dosad neobjavljenu pjesmu „Dajmo miru šansu“, objavila je Tvornica kulture.

Nominalno četvrto izdanje grupe Film, „Sva čuda svijeta“, stigla su godinu dana nakon „Zone sumraka“ i predstavljaju jedan od kreativnih vrhunaca Jure Stublića i njegovog benda. 

VEZANI ČLANCI: 

Ukupno devet pjesama, među kojima su se kao klasici izdvojili „Boje su u nama“, „Ti zračiš zrake kroz zrak“ i „Mi nismo sami“, snimljeni su u švedskom studiju „Torsby“ u jednoj od najjačih postava benda u kojoj su bili i Mladen Juričić (gitara), Marino Pelajić (bas), Ivan Piko Stančić (bubnjevi), Jura Novoselić (saks, klavijature) i Tihomir Varga (gitara, synth).

Zanimljivo je da je Stublić u pjesmi "Kad budu gorjeli gradovi" upozoravao i na zastrašujući način "predvidio" buduće ratne sukobe, a sam album završava naslovnom pjesmom koja predskazuje distopijski svijet nakon nuklearnog rata. 

VEZANI ČLANCI: 

Zagrebački koncert donijet će, osim pjesama sa „Sva čuda svijeta“ i „best of“ set Jure i Filma, u kojem će se naći hitovi poput „Sjećam se prvog poljupca“, „Srce na cesti“, „Pjevajmo do zore“, „Neprilagođen“, „Zamisli život u ritmu muzike za ples“, „Signali u noći“ i dr.

Komentara 3

ZA
ZagrebXX22
08:53 27.10.2023.

Hvala Jura, nepredvidiva samostalna slovenska duso. Nastavi da furas svoj film na radost sviju nas. Tvoj poster je ukrasavao moju jadnu studentsku sobu dok muzika nastavlja da bude neobhodan dio mog zivota.

LL
lijepa_li si
22:37 24.09.2023.

nepravedno zapostavljeni.

Avatar Art of Noise
Art of Noise
21:15 24.09.2023.

Fantastičan, fantastičan album! Kao i "Signali u noći" (1985.) Njih posebno izdvajam jer je neminovno kršćanska/katolička duhovnost prisutna u njima. Što, naravno, ima veze i s razdobljem Stublićevog života, tada. Zato i jesu tako legendarni albumi. Ponajviše stihovno. Naravno, i glazbeno, ali ponajviše stihovno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije