Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Još danas direktan glas za izbor 17 mjesta

Ankete pokazuju da je u sjevernoj zoni grada važna i Sljemenska žičara
31. srpnja 2015. u 12:20 0 komentara 208 prikaza
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Novi ulaz u Park prirode Medvednica u Gornjem Vrapču. Tako je Društvo arhitekata Zagreba, skupa s Arhitektonskim fakultetom, zamislilo prostor uz potok Vrapčak. Tamo bi u sklopu projekta Zagreb za mene mogli niknuti novi pješačko-rekreacijski putevi, šetalište i prostori za školu u prirodi. To je samo jedna od lokacija u sjevernoj zoni grada, među njih ukupno 33, izdvojena kao potencijal za uređenje. Osim toga, građani su predložili pješačko povezivanje svih gradskih sadržaja smještenih u središnjem prostoru naselja Šestine i do izletišta Šestinski Lagvić. Potreba je i za uređenjem središnjeg trga u Šestinama, kao i za uređenjem pješačko-rekreacijskih staza uz potoke Štefanovec i Mrzljak. Markuševčani, pak, žele bolje oblikovanje trga i organizaciju prometa u središtu naselja. Novi prostor za okupljanje, druženje i rekreaciju mogli bi dobiti i stanovnici Maksimira, gdje bi se mogao urediti park između ulica Kozjak, Barutanski jarak i Rebar. Predlaže se pješačko povezivanje i uređenje početne postaje žičare, tunela i okretišta javnog prijevoza, kao i oblikovanje mjesta glavnog ulaza grada Zagreba na Sljeme i Medvednicu.

–Istraživanje mišljenja građana pokazuje da im je Sljemenska žičara vrlo važna zbog čega iskazuju želju za njenim u funkciju - kazali su arhitekti, koji pozivaju da se glasa za lokacije na stranici http://zagrebzamene. d-a-z.hr

Gdje dati komentar

        Još samo danas, dakle 31. srpnja, na posebno označenom mjestu u predvorju zgrade gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1, te u sjedištu Društva arhitekata Zagreb, Trg bana Josipa Jelačića 3/1, kao i na web stranici projekta zagrebzamene.d-a-z.hr/daz/lokacije/predlozi-lokaciju/ mogu se uputiti komentari i sugestije, ili se dati glas za neke od 33 lokacija koje su stručnjaci predložili za uređenje u okviru velikoga projekta Zagreb za mene. Time se završava i višemjesečna javna rasprava, održavana kroz ankete, tribine po četvrtima... a građani na web stranici i spomenutim adresama mogu još danas dakle izravno odabrati 17 lokacija (za svaku gradsku četvrt po jednu) na kojima će biti provedeni urbanističko-arhitektonski natječaji za uređenje javnih prostora u gradu.Klikom na stranicu otvaraju se i opisi i fotografije 33 lokacija, proizašle iz istraživanja i analiza Katedre za prostorno planiranje i urbanizam Arhitektonskog fakulteta te inicijative Akupunkture grada.     

VIP izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.