Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv holdinga

'Jesmo za privatizaciju, ali ne za privatizaciju na hrvatski način'

novi sindikat (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
26.09.2013.
u 09:10

Svaka ishitrena i na brzinu donesena odluka, smatraju sindikalci, loša je i nosi posljedice koje će se kasnije teško popraviti. Ovako predloženo izdvajanje podružnica,kako su naglasili, ugrožava kvalitetu usluge, ali i radna mjesta

Predstavnici 31 sindikata prije početka Gradske skupštine od zastupnika su zatražili da ne daju suglasnost Zagrebačkom holdingu za izdvajanje podružnica. 

Svaka ishitrena i na brzinu donesena odluka, smatraju sindikalci, loša je i nosi posljedice koje će se kasnije teško popraviti. Ovako predloženo izdvajanje podružnica,kako su naglasili, ugrožava kvalitetu usluge, ali i opstojnost radnih mjesta većini zaposlenih u Holdingu.

- Nemojte zaboravtiti da je svaki peti građanin Zagreba na neki način vezan za Holding i dio je vaše izborne baze-poručili su sindikalci.

- Nemamo ništa protiv privatizacije, ali imamo protiv privatizacije koja se provodi na hrvatski način. Želimo da se s nama razgovara jer ovakav način ugrožava komunalne usluge. Jesmo za razgovor, ali ne na kad nas se dovede pred gotov čin, rekao je Tomislav Kiš iz Novog sindikata.

Poručio je također kako se privatizacija ne može dogoditi na način da sve podružnice ostanu bez svojih imovina.

Mario Iveković iz Novog sindikata poručio je da je odluka o izdvajanju podružnica netransparentno napisana, bez znanja sindikata i s istim obrazloženjem koji je bio argument za osnivanje Holdinga.

- Gradonačelnik i predsjednik Uprave rade na svoju ruku, ishitreno i loše. Neka nađu jedan primjer kada je ovakva podjela dobro završila. Bojim se opasnih namjera privatizacije odvoza otpada. U Berlinu je najuspješnija tvrtka za odvoz otpada, a u vlasništvu je grada. A nama se pozivaju na Europsku uniju. U kojoj je onda Europi Berlin, a u kojoj mi - kazao je Iveković.

Kiš, pak, drži kako se privatizacija ne može dogoditi na način da sve podružnice ostanu bez svojih imovina. 

- Čistoća je izuzetno profitabilna kao i Robni terminali koji su Holdingu u miraz donijeli milijarde, a sada trebaju izaći s jednim milijunom, poručili su sindikalci te naglasili također ako primjerice odvoz smeća ode u privatne ruke usluga će biti skuplja i nekvalitetna.

>>Bandić: Ako dođe do privatizacije, možda i ja kupim dionice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije