Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nismo u sj. koreji'

Bandić: Ako dođe do privatizacije, možda i ja kupim dionice

Milan Bandić (1)
Davor Višnjić/PIXSELL
25.09.2013.
u 12:26

Za one koji rade, uvijek će biti mjesta, a obračunat će se s neradnicima i u Holdingu i u Gradu.

– Pa, nismo mi u Sjevernoj Koreji, ovdje vlada tolerancija i demokracija, komentirao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić razmimoilaženja u Zagrebačkom holdingu u vezi s izdvajanjem podružnica. 

Predstavljajući Akte gradonačelnika na konferenciji za medije, a uoči sutrašnje Gradske skupštine na kojoj će se odlučivati o restrukturiranju Holdinga koje je uzburkalo vodu na prvoj liniji vodstva, Bandić je kazao da je dobro imati različita mišljenja. 

–  Bit će toga još, ali će prevladati politika koja je dobila mandat –  najavio je. 

Sindikatima koji su se pobunili protiv izdvajanja podružnica poručio je pak kako "ovo najviše ide u korist radnicima i sindikatima koji hoće raditi. Za one koji rade, uvijek će biti mjesta, a obračunat će se s neradnicima i u Holdingu i u Gradu.

– Masovnih otpuštanja neće biti –  dodao je.

Što se restrukturiranja gradske megatvrtke tiče, kazao je Bandić da nije riječ o privatizaciji Holdinga nego samo o izdvajanju u zasebna trgovačka društva i odvajanju tržišnih od komunalnih djelatnosti. 

 – Ako kasnije dođe do faze privatizacije, sve će biti na javnom natječaju i građani će imati pravo otkupa dionica. A, možda i ja otkupim dionice, najavio je u svom stilu gradonačelnik.

>>Raskol u ZG holdingu: Izdvajaju najunosnije, a dugovi ostaju

>>'Izdvajanje podružnica u interesu je Zagrepčana'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije