Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak u mirovinu

Jelavić se 'baca' u turizam, Prežigalo u umjetničke vode

ladislav prezigalo
arhiva VL
21.08.2012.
u 08:31

Za dosadašnje pročelnike traže se zamjenici, a oni se vesele novoj stranici u životu. Šuška se da bi Bandić mogao dati priliku i mladim ljudima

Koncem ove godine zagrebački gradonačelnik Milan Bandić počet će se opraštati od čak četiri svoja najuža suradnika koji odlaze u mirovinu. Gradonačelnikova desna ruka u mnogim projektima – Davor Jelavić (65), pročelnik Gradskog ureda za graditeljstvo – prvi je kandidat za umirovljenje, a uz njega mirniji ritam života očekuje i Ladislava Prežigala (64), pročelnika Ureda za gospodarstvo, Vidoja Buluma (63), pročelnika Stručne službe gradonačelnika, kao i Božicu Šimlešu (60), zamjenicu pročelnika za obrazovanje.

Starosna mirovina

Većina Bandićeva kadra ispunjava uvjete za starosnu mirovinu, a na ruku im ide i dobro zdravlje, pa se raduju novoj stranici u životu.

– Zadnji mi je radni dan 31. prosinca. Odlazim u mirovinu dok sam još vitalna. Imam dvije unučice i njima ću se posvetiti – priznaje Božica Šimleša.

Za Šimlešu mnogi potvrđuju kako je i jedna od najsposobnijih Bandićevih suradnica, kojoj će biti teško naći zamjenu.

Zamjena se iza kuloara traži i za gradskog pročelnika za graditeljstvo, koji ne skriva svoje planove kada odstupi s dužnosti – bit će sam sebi šef, a radit će u turizmu.

– Imamo objekt s nekoliko apartmana na Makarskoj rivijeri, a supruga mi se trenutačno bavi time, a ja ću joj se pridružiti s odlaskom u mirovinu, vjerujem iduće godine u proljeće – otkriva Davor Jelavić, u čiji bi stolac mnogi željeli uskočiti.

Vidoje Bulum još razmišlja

S obzirom na to da je Jelavić jedan od najpouzdanijih Bandićevih suradnika, bit će teško zamisliti gradonačelnikovu kampanju za lokalne izbore bez uvijek prisutnog pročelnika za graditeljstvo koji ga “ostavlja” da bi uživao – na moru.

Za razliku od svog kolege koji će se posvetiti turizmu, Ladislav Prežigalo, pročelnik s najduljim stažom u zagrebačkoj gradskoj upravi, točnije otkako je gradonačelnik Milan Bandić prvi put došao na vlast, mogao bi se posvetiti svojoj umjetničkoj strani.

Naime, na Trgu Stjepana Radića Prežigalo je zadužen za ekonomiju, a u slobodno vrijeme plodan je autor, između ostalog i najnovijeg mjuzikla “Crna kuća – mjuzikl u boji”.

U slobodno vrijeme, daleko od gradskih financija, Prežigalo piše i pjesme, pa će zacijelo vrijeme u mirovini kratiti upravo na taj način.

Vidoje Bulum još je jedan blizak suradnik gradonačelnika Milana Bandića, kojemu se “smiješi” mirovina, a čijeg se nasljednika još javno ne objavljuje. Za razliku od svojih prethodnika taj blizak suradnik gradonačelnika mogao bi “izgurati” još koju godinu u gradskoj upravi dobije li Bandić lokalne izbore.

Komentara 6

DO
doktorica
12:01 21.08.2012.

kad će konačno na red doći Zagrepčanci?!

VI
Vito
07:15 22.08.2012.

Prežigalo u umjetničke vode Baš je umjetnik... Bio je na čelu "Narodne tehnike" i umjetnočki je prostorije i prostore "Narodne tehnike" poklonio gradu Zagrebu, bez lipe naknade... Vlasništvo udruge građana poklonio udrugi pljačkaša koja se odrekla održavanja novog vlasništva ia i prije nego ga je dobila na dar... Jednako kao što je otela i sve druge sportske objekte u vlasništvu udruga pa sad većina propada zbog neodržavanja, a pljačkaši uživaju uzimajući novce siromašnim udrugama za "najam" praktički vlastitih prostorija...

VI
Vito
07:17 22.08.2012.

Jelavić se 'baca' u turizam.. Da, vodit će žedne preko vode... Jadni oni koji nalete na njega u turizmu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije